Tipp

Ismét hibáztak a bukik, ezúttal is megbüntetjük őket!

  • Tomihmv
megosztom

Kedden a nagyon tartalékos Veszprém 13 góllal nyert a Junior Válogatott otthonában, szerdán pedig már Szegeden van jelenése az ificsapatnak. Ezúttal sem számíthatnak sok jóra, hiszen a Pick a legerősebb csapatával lép pályára, éppen ezért meglepő, hogy a bukik ilyen alacsony hendikep határt húztak meg.

Ezúttal a Pick Szegednek áll a zászló!

Pick Szeged-Junior Válogatott
Hathárom-tipp: Pick Szeged -12,5 @ 1.85 (ázsiai hendikep)
Végeredmény: Pick Szeged-Junior Válogatott 30-16
Bet365 @ 1.85
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 8/10

Nyert!
Az első félidőben még tartotta magát az ificsapat, azonban a második játékrészben megrázta magát a Szeged, s magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

A fájó BL-búcsú után az előző szezon ezüstérmese, a Pick Szeged is megkezdi szereplését az NB I-ben. A szegedi csapatnál nagy volt a jövés-menés a nyár folyamán, ám ezek az igazolások jól sültek el. Magyar szinten bivalyerős csapat jött össze a Tisza-partján, hiszen Elizga Mindengia, Ilyés Ferenc, García Parrondo és Vladimir Vranjes még talán a Veszprémbe is beférne. A szakmai munkát Skaliczki László helyett egy világbajnok edző, Juan Carlos Pastor vette át.

A Picknek még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy elsajátítsa azt, amit Pastor mester a pályán szeretne látni, ám az mindenkinek feltűnhetett, hogy a Szegednek egyre jobban megy a védekezés. A megszerzett labdákból pedig könnyű gólokat szerezhetnek az éppen aktuális ellenfél ellen. Valószínűleg eme játék iskolapéldáját láthatjuk szerdán kora este is az Újszegedi Sportcsarnokban, hiszen a piros-fehérek ellenfele a Junior Válogatott lesz.

A vendégcsapat tegnap már bemutatkozott a nagy közönségnek, s nem is akárki ellen szerepelt az ificsapat. A juniorok első ellenfele az MKB-MVM Veszprém volt, amely 13 góllal tudott győzni Balatonbogláron. Mondhatjuk, hogy ez jó eredmény a fiatalok számára, azonban a bakonyi csapat több kulcsjátékosát is pihentette, és nagyon sok junior kézise is szerepet kapott a keddi mérkőzésen. Érdemes megjegyezni, hogy ameddig a Momir Ilics vezette sor volt fent a pályán, 18 góllal vezetett a Veszprém, majd mikor bejöttek a tinik, akkor tudott a Junior válogatott feljebb kapaszkodni.

Ezúttal nem számíthatnak kegyelemre a juniorok, hiszen a Picknél mindenki egészséges, s mivel Pastornak minden ilyen típusú meccs jól jön a figurák begyakorlásához, így vélhetően a legjobb játékosok is sok időt töltenek a pályán. Egyébként is a Szegednek csak novemberben indul be a kettős terhelés - akkor lesz jelenése a csapatnak az EHF-kupában -, addig csak a bajnokságra kell koncentrálniuk a Tisza-partiaknak.

Véleményünk szerint a szerdai találkozó egy edzéssel ér fel a hazaiak számára, ám mivel mégis bajnoki mérkőzésről beszélünk, s a legjobbak szerepelnek, így vélhetően kiütik a vendégcsapatot (amely gárdának egy napon belül két ilyen kaliberű csapat elleni mérkőzés plusz egy majd' az egész országon való átutazás elég soknak tűnik). Még akkor is, ha esetleg a szegediek félvállról veszik a találkozót, hiszen jelenleg ég és föld van a felek között...

Ha többet szeretnél megtudni a kedden startoló bajnokságról, akkor olvasd el beharangozó írásunkat!

A két csapat idei tétmérkőzései
Pick Szeged Eredmény Junior Válogatott Eredmény
Pick Szeged-Metalurg Skopje 23-19 Junior Válogatott-MKB-MVM Veszprém 21-34
Metalurg Skopje-Pick Szeged 26-16    

 

megosztom