Angol foci

Ki helyett kerül Fellaini a manchesteri kezdőcsapatba?

David Moyes bízik benne, hogy jót húzott Marouane Fellainivel. A Manchester United menedzsere az átigazolási időszak utolsó napján szerezte meg a belga középpályást egykori csapatától, az Evertontól.

Moyes Manchesterbe hozta korábbi kedvencét, Fellainit - fotó: AFP

Moyes heteken át az FC Barcelona középpályását, Cesc Fabregast hajszolta, de esélye sem volt megszerezni. A manchesteri menedzser nem hagyta annyiban a dolgot, mindenképpen szeretett volna az átigazolási piacon is jó benyomást tenni csapatának szurkolóira, ezért Marouane Fellainit vette célba. Hétfőn sikerrel járt, 27.5 millió fontért megszerezte őt.

"Marouane olyan játékos, aki ellen nem akarsz játszani - dicsérte új szerzeményét Moyes. - Olyan képességekkel rendelkezik, amelyekkel mások nem. Biztos vagyok benne, hogy nagy játékos válik belőle Manchesterben. Nem csak a középpályán, hanem feljebb, a csatár mögött is hatékony. Védekező középpályásként is bevethető, labdatartásban szintén remek, tulajdonképpen a középpálya bármelyik részén otthonosan mozog. Ez volt az a poszt, ahol kevesebben voltunk Paul Scholes visszavonulása, Darren Fletcher sérülése miatt. Örülök, hogy megszereztük."

Fellaini elmondta, azonnal élt a lehetőséggel, hogy ismét együtt dolgozhat David Moyesszal.

"Örömmel írtam alá a Manchester Unitedhez - reagált Fellaini. - Évek óta jól ismerem David Moyest, tisztelem az eddigi munkáját. Amikor ismét lehetőséget kaptam, hogy vele dolgozhatok, azonnal kihasználtam. Fantasztikus időszakot töltöttem el az Evertonnál, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani!"

Miután Fellainit univerzális játékosnak tartja Moyes, ezért érdekesnek ígérkezik, hogy hol fogja őt bevetni. Az eddigi három bajnoki meccsen Cleverley, Carrick, Welbeck rendre szerepet kapott a középpályán, de két alkalommal Giggs is bekerült. Eddig az volt a terv, hogy Rooney játszik Robin van Persie mögött, az angol csatár azonban csak a Chelsea ellen szerepelt kezdőként. Ha Fellaini kerül Van Persie mögé, akkor Rooney talán bánni fogja, hogy mégsem mondott búcsút az Old Traffordnak. A Manchester United legközelebb a Crystal Palace ellen folytatja. Az újonc elleni meccs éppen alkalmas lehet arra, hogy Moyes megkezdje a kísérletezést Fellainivel.

[1474178] 2013-09-14 13:45:00 Manchester United - Crystal Palacex;