Milan

Kaká megvan, de mihez is kezd vele Allegri?

Az AC Milan az átigazolási időszak utolsó napján megszerezte a Real Madridtól Kakát, akiben komoly erősítést látnak a csapat hívei. Csak épp az a kérdés, hogy vajon hol fogja őt használni a vezetőedző, Massimiliano Allegri.

"Négy év telt el, és most visszatértem. Két hét alatt realizálódott az átigazolásom, mert rájöttem arra, hogy a legideálisabb az lenne, ha visszatérnék a Milanba. Nagyon szeretnék játszani, ez különösen fontos, mert jön a világbajnokság. Tudom, hogy jól kell teljesítenem a csapatban, a csapatomban. Nagyon sajnáltam, amikor el kellett mennem, de most kétszer akkora az örömöm, hogy visszatérhetek" - lelkendezett a brazil játékos a visszaigazolásáról.

Kakát azonnal faggatni kezdték új csapattársairól is, hiszen jócskán átalakult a Milan kerete, amióta ő eligazolt Madridba. Elsősorban persze Balotelliről kérdezték: "Mario egy nagy bajnok, akivel szeretnék jól együttműködni. Remélem, hogy sok örömünk lesz együtt, mint annak idején Pippóval is."

Milánóban nagyon örülnek Kakának, de használni is tudják majd?

A szélső-irányító mondatai kapcsán máris elkezdhetünk elmélkedni azon, hogy vajon milyen formában fognak tudni együttműködni Balotellivel. Egész pontosan mi lesz Kaká posztja. Hiszen a Milan már messze nem az Ancelotti-féle gyémánt alakzatos középpályát játssza, aminek hol a bal oldaláról, hol a csúcsáról indulva ő remekül felért a Sevcsenko-Inzaghi csatárpáros mögé. A mai 4-3-3-as rendszerben talán Stephan El Shaarawy helyére kerülhetne a bal oldalra, de a Fáraó legalább akkora értéke lehetne a Milannak, mint ő, így talán hiba lenne kirakni.

A hétvégén Allegri már kísérletezett egy sokkal inkább középre koncentrált, trequartistás, kétcsatáros felállással, amiben eredetileg Montolivo volt a 10-es pozícióban. Aztán végül sokat forogtak a középpályások, de rendre hármasával robbantak a Cagliari kapuja elé a támadók, ami végül bejött, hiszen három gólt szereztek. El Shaarawynak ebben a felállásban nem jutott hely, csak időhúzó csereként állt be, és biztosak lehetünk benne, hogy a vezetőedző bőven fog még agyalni az új felálláson.

Úgy tűnik, hogy neki alapelve, hogy nem követi Conte háromvédős felállását, mint sok más olasz tréner, így hat játékost kell a középpályán és a csatársorban úgy elosztania, hogy meglegyen a megfelelő támadópotenciál mellett a védekező képesség is, azaz az egyensúly. Ha marad a vasárnapi felállás, akkor egyszerűen behelyezheti Robinho helyére Kakát, vagy megkockáztathatja a szerepeltetését El Shaarawy érdekében Montolivo helyén is, de a brazil nem képes olyan védekezőmunkára, mint az olasz, igaz, utóbbi sem képes olyanra, mint de Jong vagy Muntari, ha Allegri esetleg hátrébb akarná alkalmazni.

Szóval főhet a feje az edzőnek, úgy tűnik, hogy egy többé-kevésbé nagy nevet be kell áldoznia az eddigi kezdőből. Feltéve persze, hogy Kaká produkál valami feltámadásszerűséget, és megmutatja, hogy képes még azon a szinten játszani, van még benne annyi dinamika, amennyi a Milan és a brazil válogatott szintjén elvárt.

A piros-feketék következő meccse bő másfél hét múlva lesz, de sok más topcsapat edzőjéhez hasonlóan Allegri sem sok játékossal dolgozhat a következő napokban a válogatott mérkőzések miatt. Így akár késői is lehet az utolsó pillanatos igazolás, ha a Juventus folytatja az eddig látott erődemonstrációját. Persze ha október első hétvégéjén épp a Milan tudja megállítani a torinóiakat...

[1536548] 2013-09-14 20:45:00 Torino - AC Milanx;[1536584] 2013-10-06 20:45:00 Juventus - AC Milanx;