Átigazolás

Fellaini 27.5 millió fontért a Manchester Unitedé - hivatalos

Az Everton röviddel éjfél előtt öt átigazolást jelentett be: James McCarthy, Romelu Lukaku és Gareth Barry érkezett, Marouane Fellaini és Victor Anichebe távozott.

Fellaini végül a Unitedé lettVégül a liverpooliaknak sikerült megegyezniük a Manchester Uniteddel, sőt, az átigazolási díjat is nyilvánosságra hozták: Marouane Fellainit 27.5 millió fontért adták el a Vörös Ördögöknek. A gyárvárosiaknál még várat magára a bejelentés. A masszív belga középpályás öt év után intett búcsút a "Stolverkosoknak", az Old Traffordon az őt felfedező Davod Moyesszal dolgozhat együtt.

Victor Anichebe a West Bromwich Albionhoz távozott, a 25 éves nigériai támadóért a későbbi teljesítménye fejében akár hatmillió fontot is bezsebelhet a klub.

Fellaini távozása óriási érvágás a Goodison Parkban, az Everton azonban reagált, két játékost is igazolt a középpályára: James McCarthy a Roberto Martínez menedzser előző csapatától, a Wigantól érkezik 17 millió font ellenében, az angol válogatott Gareth Barry pedig a Manchester Citynél vált létszámfelettivé. A támadósor is minőségi csatárral erősödött: José Mourinho nem tartott igényt Romelu Lukakura, a még mindig csak 20 esztendős belga válogatott kölcsönben került az Evertonhoz. Lukaku az előző szezont a West Bromnál töltötte, húzóember volt, 17 gólt és négy gólpasszt jegyzett. Eto'o ide vagy oda, nagy luxus lemondani egy ilyen tehetségről...