Átigazolás

Bemutatták az Újpest új fogását

2016. június 30-áig szóló megállapodást kötött a bosnyák utánpótlás-válogatott Asmir Suljic az OTP Bank Ligában szereplő Újpest együttesével. A 22 éves játékos az elmúlt szezonban az FK Szarajevóban futballozott, a lila-fehérek a Cardiff City és török élvonalbeli csapatok elől szerezték meg a villámléptű szélsőt.

Asmir Suljic nagy reményekkel vágott neki a magyarországi kalandnak / ujpestfc.hu

Asmir Suljic 1991. szeptember 11-én született Srebenicában, pályafutását az FK Butmir csapatában kezdte, majd 2010-ben igazolt hazája egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klubjába. Az U21-es válogatottban is bemutatkozó szélső már egészen fiatalon az FK Szarajevó meghatározó játékosává vált, az elmúlt három évben 75 bajnokin tíz gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki a bosnyák élvonalban.

Fiatal kora ellenére már nemzetközi tapasztalata is van, hiszen 14 alkalommal pályára lépett az Európa Liga-selejtezőben, ezeken a meccseken pedig négyszer volt eredményes és háromszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. A 22 éves játékos az idei szezonban négy bajnokin egyszer volt eredményes, emellett négy EL-selejtezőn is pályára küldte edzője.

"A török élvonalba hívtak, valamint szeretett volna leigazolni a Cardiff City is, de a három lehetőség közül úgy gondolom, hogy most az Újpest a legmegfelelőbb választás számomra. Az a célom, hogy a következő szezonokban sok gondot okozzak majd a magyar védőknek" - kezdte székfoglalóját a fiatal szélső. "Mindenképpen váltani szerettem volna. Hogy őszinte legyek, az otthoni bajnokságot nem nagyon figyelik Európában. Emir Hadziccsal beszélgettem sokat, aki a Honvédban játszott, valamint persze magamtól is utánanéztem a magyar bajnokságnak, és erősebbnek, keményebbnek tartom a boszniai élvonalnál."

Az ujpestfc.hu kérdésére válaszolva Suljic legnagyobb erősségének a gyorsaságát nevezte meg.
"Otthon én voltam az élvonal egyik leggyorsabb játékosa, bízom benne, hogy ez az NB I-ben sem lesz másképpen. A szarajevói edzőim pedig mindig azt mondták, hogy megvan bennem az a képesség, hogy egy-egy mozdulattal eldöntsem a meccseket, szeretném, ha ezt majd a szakmai stáb és az Újpest-szurkolók is így gondolnák nemsokára."

A lila-fehérek a közelmúltban több játékos szerződtetését is bejelentették, az átigazolási piac utolsó napján csatlakozott a klubhoz a belga U21-es válogatott Pierre-Ywes Ngawa, míg korábban a spanyol Juan Antonio González Fernández és Simon Ligot érkezett a Megyeri útra.