Tipp

Az Amur Habarovszkra fogadunk a távol-keleti rangadón

  • Tomihmv
megosztom

Szerdán megkezdődnek a KHL küzdelmei, amit a világ második legerősebb jégkorong bajnokságaként tartanak számon. Az első fordulóból a pénteken rendezendő Amur Habarovszk-Admiral Vlagyivosztok mérkőzésen látunk remek profitszerzési lehetőséget, hiszen nagyszerű információk birtokába jutottunk az említett összecsapásról.

Jakub Petruzalek gólerősségéből is profitnálnánk pénteken. - Fotó: isport.blesk.cz

Amur Habaraovszk-Admiral Vlagyivosztok
Hathárom-tipp: Amur Habarovszk
Amur Habarovszk-Admiral Vlagyivosztok 3-3
Bet365 @ 1.90
Bet-at-home @ 1.90
Unibet @ 1.90
BetrRedKings @ 1.88
Eddig éri meg: 1.85
Tipperősség: 5/10

Nem nyert!
A bírók keményen belenyúltak a meccsbe, hiszen az újonc gárda dupla annyi emberelőnyt kapott, mint az Amur. Amiből az Admiral két gólt is szerezni tudott...

Az Amur Habarovszk gárdája az előző szezon alapszakaszában a 25. helyen végzett a KHL-ben, ami az utolsó előtti helyet jelenti, viszont a vesztesek ágán egészen a döntőig menetelt, így a 18. helyen zárt összességében a KHL-ben. Ez jelentős visszaesés a két évvel ezelőtti eredményhez képest, amikor sikerült bejutnia az Amurnak a rájátszásba. Nos, úgy látszik a klub vezetői a nyáron észbe kaptak és alaposan megerősítették játékoskeretüket.

Távozók közül talán a négy finn hokist – Janne Lahti, Topi Jaakola, Perttu Lindgren és Juha-Pekka Hytönnen – érdemes megemlíteni. Míg az érkező oldalon olyan játékosokat találhatunk, mint a cseh Jakub Petruzalek, a szlovén Jan Mursak, a finn kapus Mika Jarvinen és két amerikai bekk, név szerint Dylan Reese és Brian Salcido. Petruzalek visszacsábítása a Dinamo Moszkvából igen komoly fegyverténynek számít. Az előző szezon végén a fővárosba igazoló cseh sztár is bőven kivette a részét, abból hogy a bajnoki cím, vagyis a Gagarin Kupa moszkvaiakhoz kerüljön.

A habarovszki gárda jól teljesített az előszezonban, hiszen Fehéroroszországban megnyerte a Ruszlan Szalej-emléktornát a házgazda Dinamo Minszk és egy másik KHL-es csapat, a Szpartak Moszkva előtt. Ezután hazai jégen kétszer legyőzték Japán válogatottját, vagyis a kék-fehér együttesnél úgy néz ki, hogy minden rendben van. A felkészülési mérkőzések és az igazolások után arra lehet következtetni, hogy az Amur idén vélhetően kiharcolja a rájátszást.

Ami a vendégeket illeti, az Admiral Vlagyivosztok gárdája újoncként vág neki a KHL idei küzdelmeinek. A csapatot június 17-én igazolták össze az első orosz draft napon. A Lokomotív Jaroszlav kivételével a liga többi csapata öt játékost nevezett meg, melyekből egyet választhatott az Admiral. Ezt követően kialakult a Vlagyivosztok kerete, melyet többnyire olyan hokisok alkotnak, akik nagyon fiatalok, vagyis nagyon kevés rutinnal rendelkeznek. Richard Gynge és Niclas Bergfors jó igazolásnak tűnik, azonban Alekszandr Frolovot, Oleg Kvasát és Nyikolaj Zsergyevet nem szerződtette az újonc Admiral, ami első ránézésre elég nagy butaságnak tűnik.

Mint minden csapatnak, így az Admiralnak is idő kell, hogy összeszokjon, és ez az alig több mint egy hónap nem is volt elég a vlagyivosztokiaknak. Kikaptak például két cseh csapattól, igaz, a KHL-esek ellen viszonylag jó eredményeket értek el. Ám ettől függetlenül még mindig nincsenek teljesen összeszokva a kék-fehérek, s az sem túl bíztató, hogy egyelőre csak hat védője van a csapatnak. Az idei szezon vélhetően az összeszokás jegyében telik el Vlagyivosztokban, vagyis komoly eredményekre nem kell számítanunk az Admiraltól

Mindent összevetve, adott egy csapat, amely jól igazolt, s a felkészülése is pazarul sikerült, míg adott egy másik, amely abszolút újoncként feszül neki az idei KHL-nek. Arról nem is beszélve, hogy amíg az Amurnál megvan a kellő rutin, addig az Admiralnál nincs, hiszen fiatal játékosok alkotják a vendégek keretét.

Az pedig csak hab a tortára, hogy az habarovszki együttes lesz a pályaválasztó, hiszen a kék-fehérek tipikusan hazai csapatnak számítanak a ligában, hiszen az előző idény alapszakaszában pontjainak több, mint 80%-át hazai jégen szerezték meg. Ezek után pedig egyértelmű, hogy az Amur Habarovszkra fogadunk a távol-keleti rangadón.

A két csapat utolsó öt mérkőzése
Amur Habarovszk Eredmény Admiral Vlagyivosztok Eredmény
Amur Habaraovszk-Japán 5-0 Donbasz Donyeck-Admiral Vlagyivosztok 3-2
Amur Habaraovszk-Japán 5-1 Admiral Vlagyivosztok-Torpedo Nyizsnyij Novgorod 3-2
Amur Habarovszk-Szpartak Moszkva 3-2 Admiral Vlagyivosztok-Nyeftehimik Nyizsnyekamaszk 3-4 (3-3)
Nyeman Grodno-Amur Habarovszk 3-6 Szeversztal Cserepovec-Admiral Vlagyivosztok 4-5
Dinamo Minszk-Amur Habarovszk 1-2 (1-1) Vaxjo-Admiral Vlagyivosztok 2-3 (2-2)
megosztom