Real Madrid

Ancelotti nem bízott Özilben, társai sajnálják a távozását

Miután a Real Madrid megszerezte Gareth Bale-t, könnyedén lemondott Mesut Özilről, aki az Arsenalhoz szerződött. A német rendkívül népszerű volt társai és a madridi szurkolók körében.

Özil Londonba tette át a székhelyét - fotó: AFP

Özil az első két bajnokin kezdőként szerepelt, a Betis elleni nyitányon 69 percet töltött a pályán, majd Granadában négy perccel kevesebbet kapott. Ez utóbbin meglehetősen nehezen viselte, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző ismét lecserélte, mérgesen jött le a pályáról, nem fogott kezet a trénerrel és egyenesen az öltözőbe sétált. Vasárnap a Bilbaót fogadta a Real Madrid, a német ekkor már a cserék közé szorult és nem kapott lehetőséget. Özil bevallotta, főképp azért távozott az Arsenalhoz, mert nem érezte az olasz szakember bizalmát.

"Az utóbbi néhány nap során úgy éreztem, hogy nem élvezem Ancelotti bizalmát - mondta az átigazolást követően Özil a Német Labdarúgó Szövetség televíziós csatornájának. - Eközben Arséne Wenger a telefonbeszélgetésünkkor meggyőzött, hogy teljes a bizalma, tovább fejlődhetek."

Özil távozását hétfőn este jelentette be hivatalosan a Real Madrid, de a csapat drukkerei kora délután, Gareth Bale bemutatásán a német megtartásáért demonstráltak. A 24 éves játékos nem csupán a Bernabéu Stadionban, hanem csapattársai körében is rendkívül népszerű volt.

"Nagyon sajnálom a távozását, nem csak a pályán volt rendkívüli, hanem azon kívül is jó barátok voltunk - mondta Sergio Ramos, a Real Madrid védője. - Persze mindenki maga dönt a jövőjéről, Özil úgy érezte, az lesz a legjobb számára, ha távozik. Ettől függetlenül remek csapatunk van és bízom benne, hogy kiváló szezonunk lesz."

Alvaro Arbeloa úgy véli, különleges játékost vesztett el a Real Madrid.

"Kicsit meglepett a távozása, emberileg és szakmailag is nagy űrt hagyott maga után az öltözőben - fogalmazott Arbeloa. - Különleges játékos, kevés ilyen van a nemzetközi mezőnyben. Amikor vasárnap hallottam, hogy távozhat, azt hittem viccelnek. Özilnek biztos voltak okai a távozásra, szerintem a szurkolók nehezen emésztik meg a dolgot."

Ha kizárólag a Real Madrid eddigi három bajnoki meccséből indulunk ki, akkor azt mondhatjuk, hogy Isco csatát nyert Özillel szemben. Az U21-es Európa-bajnok valamennyi találkozón végig pályán volt, a Real eddigi hat góljából hármat ő szerzett, egyet pedig előkészített. Eközben a német a Betis ellen a jobb oldalon kezdett, majd Granadában ismét régi posztján a csatár mögött, középen találta magát. Az eredmény rendre ugyanaz volt, Ancelotti a második félidő derekán lecserélte őt. Gareth Bale érkeztével tovább szűkültek Özil esélyei, aki minden bizonnyal jól érezte, hogy Ancelotti nem őt favorizálja és immár csak kiegészítő emberként számol vele.

[1505595] 2013-09-14 22:00:00 Villarreal - Real Madridx;