Átigazolás

Pintér az orosz sereghajtónál folytatja - hivatalos

Pintér Ádám az orosz Premjer Ligában folytatja pályafutását: a magyar válogatott középpályás egyéves szerződést kötött a Tom Tomszk csapatával. A legutóbb a spanyol Zaragozában légióskodó játékos ma érkezett Oroszországba, de még visszautazik Magyarországra, hogy a vízumot elintézze.

Pintér Oroszországot választotta - Fotó: AFP

„Örülök, hogy rendeződött a helyzetem, és újra egy élvonalbeli klubcsapat igazolt labdarúgója vagyok. A Zaragoza kiesett az első osztályból és egyébként sem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna – ezért döntöttem úgy, hogy felbontom a szerződésemet. Olyan egyesületet kerestünk, amelyiknek a segítségére lehetek, amelyik valóban számít a játékomra. Nekem az a legfontosabb, hogy folyamatosan a pályán legyek" - idézi Pintér Ádámot az F-Group menedzseriroda közleménye.

"A Tom Tomszk engem akart, bízik bennem. Nagy ugrás ez, hiszen Európa nyugati feléből Szibériába igazolok – más időjárás, más kultúra, más játékstílus. Az elmúlt évek azt mutatják: az orosz klubok nívós bajnokságok, neves játékosait csábítják a Premjer-ligába, ami pozitív hatással van a bajnokság színvonalára. Eddig is figyeltem az orosz focit, harcos, izgalmas meccseket játszanak a csapatok, sok jó együttes rivalizál egymással. Komoly erőpróba lesz ez nekem, de nem aggódom, a spanyol első osztályban is kifejezetten jó támadókkal kerültem szembe… A Tom Tomszk nem rajtolt jól, de bízom benne, hogy a válogatott szünet után elkezdi gyűjtögetni a pontokat. Az oroszországi szerződést egy lehetőségnek fogom fel, hiszen tudjuk, egyre többen figyelik az orosz futballt, nekem tíz hónapom lesz, hogy megmutassam, mit tudok. Ma érkeztem, aláírtam, de még vissza kell utaznom Magyarországra, hogy az vízumot elintézzem. Ha minden jól megy, akkor 16-án, az Anzsi ellen debütálok az új klubomban” - fűzte hozzá a 25 esztendős középpályás.

„Több helyről is kerestek, de az orosz csapat volt a legkitartóbb, mindenáron Pintér Ádámot akarta szerződtetni. Még azt is elfogadták a Tom Tomszk vezetői, hogy Ádám első körben csak jövő nyárig ír alá. A szakvezetés belső védőnek igazolta a magyar futballistát, amely poszt nem hálás az orosz élvonalban. De tudom, hiszem, hogy Ádám felveszi a kesztyűt! Az orosz sztárklubok figyelik a kisebb csapatokban szereplő játékosokat, így ha Ádám jó szezont produkál, akár országon belül is válthat” - fogalmazott menedzsere, Filipovics Vladan.

Pintér segítségére szüksége is van a Tom Tomszk védelmének, az újonc szibériai együttes hét forduló alatt nulla pontot gyűjtött.

[1477493] 2013-09-14 15:00:00 Tomsk - Anzsi Mahacskalax;