Spanyol foci

Megérkezett a legdrágább, Bale-t bemutatták Madridban

Gareth Bale hétfőn délelőtt átesett az orvosi vizsgálaton a Real Madridnál, aláírta szerződését és 13 órától bemutatták őt a Bernabéu Stadion közönségének.

Bale délelőtt átesett az orvosi vizsgálaton

A Real Madrid vasárnap jelentette be hivatalosan, hogy megegyezett a Tottenhammel Gareth Bale ügyében, a walesi játékos hatéves szerződést kötött a spanyol klubbal. A kiváló szélső hétfőn megérkezett a spanyol fővárosba, ahol átesett az orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését.

A Bernabéu Stadionban közel 20 ezer néző gyűlt össze a fogadására. Először a klub elnöke, Florentino Pérez szólt néhány szót.

Később aláírta szerződését

"Jó napot kívánok, mindenkit köszöntök ezen a nagyszerű helyen, amit úgy hívnak: Bernabéu Stadion - mondta Pérez. - A hely, ahol az elmúlt 111 év során annyi legendás játékos szerepelt. Történelem és legenda, amit kemény és áldozatos munkával, tehetséggel, tisztelettel értek el. A játékosaink pontosan tudják mit vár tőlük a klub és a közönség. Mindig arra törekedtünk, hogy a világ legjobbjai játszanak a Real Madridban. Ez a stratégia tette a 20. század legnagyobb klubjává a Realt. Remélem, Gareth Bale álmai valóra válnak a Real Madridnál. Gareth Bale, ez mostantól a te csapatod, otthonod, mezed, stadionod és szurkolóid, köszöntünk a Real Madridnál!"

Délután megkapta a Real Madrid mezét Florentino Péreztől - fotó: AFP

Pérezt követően Bale is megszólalt, kicsit spanyol nyelven is próbálkozott, majd a szokásos fényképezés következett.

"Valóra vált az álmom azzal, hogy a Real Madridnál szerepelhetek, hihetetlen - kezdte Bale. - Remélem nagy győzelmekhez tudom segíteni a Real Madridot!"

Bale ezt követően kisétált a Bernabéu Stadion gyepére, dekázott néhányát miközben fotósok hada fényképezte. A walesi tett egy kört a pályán, számos labdát a közönség közé dobott vagy rúgott, természetesen óriási ováció fogadta őt, ahogy elhaladt a szektorok előtt. A legnagyobb ünneplést az a lövés kapta, amely után a labda a hálóban landolt. Bale később a kezdőkörbe sétált, és megcsókolta a mezén a Real Madrid címerét. Zárásként megjelent a felesége és családja, újabb fotózás következett, majd a világ legdrágább játékosa a játékoskijárón keresztül távozott.

Ha nem szeretnél lemaradni az átigazolási piac utolsó óráiról, kövesd folyamatosan frissülő cikkünket!