Átigazolás

Diósgyőrben nem kellett, Debrecenben igen - Seydi a Lokiban folytatja

A DVSC-TEVA hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évre szóló szerződést kötött a Diósgyőrben mellőzött L'Imam Seydivel.

L'Imam Seydi és Szilágyi Sándor cégvezető - Fotó: dvsc.hu

A szenegáli-francia támadó 2011-ben érkezett Magyarországra és hamar belopta magát a miskolci szurkolók szívébe. A nyáron kinevezett Tomiszlav Szivics vezetőedző azonban nem tartott igényt a 28 esztendős csatár szolgálataira, így a DVTK-nál úgy döntöttek, hogy - Rudolf Gergellyel egyetemben - szabadlistára helyezik a játékost.

Az átigazolási időszak utolsó óráiban a Debrecen lett az, amelyik kivásárolta élő szerződéséből a korábban Szlovákiában, Máltán, Spanyolországban és Tunéziában is légióskodó támadót, ám a transzfer összegét nem hozták nyilvánosságra. Seydi ötvenhárom NB I-es mérkőzésén tizenkétszer volt eredményes, a következő hónapokban a hajdúságiak labdarúgójaként gyarapíthatja élvonalbeli találatainak számát.

Seydi testfelépítése és játékstílusa hasonlít a nyáron hosszú huzavona után távozó Adamo Coulibaly-éhoz, Kondás Elemér vezetőedző alighanem ugyanolyan feladatkörben számít a hórihorgas centerre.