Átigazolás

A Real Madridból erősített a Fradi - hivatalos

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy hároméves megállapodást kötött a Real Madrid 26 éves játékosával, David Mateosszal.

Mateos valódi erősítés lehet a Ferencváros számára

A Ferencvárosi Torna Club, a Real Madrid és a királyi klub játékosa, David Mateos egy többfordulós tárgyalási sorozatot, valamint Orosz Pál és Ricardo Moniz múlt heti madridi látogatását követően a mai nap folyamán mindenben megegyezett egymással, így a spanyol labdarúgó egyesületünkhöz igazolt - írja a fradi.hu.

Mateos 11 éves korától kezdve a világhírű Real Madridnál nevelkedett, és folyamatosan szerepet kapott a Blancók korosztályos együtteseinél.

Név: David Mateos Ramajo
Születési idő, hely: 1987. április 22., Madrid
Poszt: védő, védekező középpályás
Korábbi klubjai: Real Madrid C (2006/07), Real Madrid B (2007-09), Real Madrid (2010/11), AEK Athén (2011 - kölcsönben), Zaragoza (2011/12 - kölcsönben), Real Madrid B (2012/13)
Sikerei: Spanyol Kupa-győztes (2011), Görög Kupa-győztes (2011)

A többszörös spanyol utánpótlás-válogatott futballista a ranglétrán előrehaladva egészen az első csapatig verekedte magát. 2010-ben Manuel Pellegrini is számított rá a legnagyobbaknál, és bajnoki mérkőzéseken ültette kispadra a védőként és védekező középpályásként is bevethető játékost.

A debütálást azonban már napjaink egyik legkiválóbb vezetőedzőjénél, José Mourinhónál érte meg. Ráadásul nem is akárhol, hanem a Bajnokok Ligájában, az Ajax elleni, 4-0-s sikerrel végződött összecsapáson állították be csereként. Mourinho egyébként nagyon kedvelte Mateos játékát, a portugál Madridba költözése után azonnal kezdeményezte a vezetőségnél, hogy profi szerződést kössenek a futballistával, ami meg is történt. A 2010/11-es szezonban Mateos végigjátszott még egy Spanyol Kupa-találkozót is, és miután a blancók egészen a sorozat megnyeréséig meneteltek, így a Reallal kupagyőztesnek is mondhatja magát.

Érdekesség egyébként, hogy ugyanebben a szezonban az AEK Athénnal a Görög Kupát is megnyerte Mateos - az athéni gárdát a szezon tavaszán erősítette kölcsönben. Pellegrini és Mourinho után Mateost a szintén klasszis szakember, Carlo Ancelotti is számításba vette, miután az olasz trénert kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének. Ennek köszönhetően a spanyol futballista ott volt a blancók nyári edzőtáborában, és számos felkészülési mérkőzésen pályára lépett - többek között Benzema, Di María vagy éppen Cristiano Ronaldo mellett játszhatott.

Mateos még a néhány nappal ezelőtti, Deportivo elleni felkészülési mérkőzésen is szerepelt - Pepe helyett állt be a királyiakhoz. A mai naptól David Mateos a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója - olvasható a hivatalos honlapon. A transfermarkt.de szerint a játékos piaci értéke 1,2 millió euró, amivel az NB I egyik legdrágább futballistájának számít. 

Ricardo Moniz együttese már korábban több ígéretes játékost is szerződtetett a védelembe, a zöld-fehéreknek a Rapid Wientől sikerült megszerezniük a brazil Gersont, míg Akeem Adams személyében egy trinidadi hátvédet is igazoltak, aki eddigi teljesítményével rászolgált a bizalomra. 

Meg nem erősített hírek szerint Vass Ádám és Buzsáky Ákos sorsa továbbra sem dőlt el, elképzelhető, hogy az átigazolási piac utolsó perceiben még történik bejelentés a Népligetben...