Emlékezés

Ma lenne 48 esztendős a legendás 2-es, Simon Tibor

A Ferencváros és a magyar labdarúgás szeptember első napján Simon Tiborra emlékezik. A legendás 2-es ugyanis ezen a napon ünnepelné 48. születésnapját, ha 2002 áprilisában nem gyilkolják meg brutális kegyetlenséggel egy budai szórakozóhely közelében.

"Nincs most más megoldás! Ha törik, ha szakad, ha kúszni-mászni kell mindenkinek, vagy vér kell, folyjon, akkor vérnek kell folynia, és otthon nyerni kell" - idézi a tizenhatszoros válogatott hátvédet a fradi.hu cikke, hozzátéve, a zöld-fehéreket két ciklusban, 1984 és 1997 között, valamint 1998-1999-ben erősítő játékos nevéhez nem véletlenül ragadt elválaszthatatlanul oda a "Fradi-szív megtestesítője" jelző.

Simon Tibor a Grasshoppers elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen

Simon alázata, futball iránti szenvedélyessége, klubhűsége vitathatatlan. A kiváló labdarúgó nemcsak a futballpályán tett meg mindent a zöld-fehér színekért, hanem azon kívül is az egyesület megerősítéséért dolgozott. Több olyan játékost – Dragóner Attilát, Mátyus Jánost – is megfertőzött a fradizmussal, akik később maguk is az egyesület oszlopaivá váltak.

"Még Kispesten játszottam, amikor bekeveredtem a Simon-sörözőbe. Simi egyből maga mellé ültetett, és elkezdett hozzám beszélni, és én csak néztem és néztem. Már előtte is tudtam, hogy a Ferencvárosban szeretnék játszani, de attól a pillanatból tudtam meg azt, hogy ez minden vágyam. Úgy beszélt a klubról, a labdarúgásról, mint előtte még senki más" – nyilatkozta róla Mátyus János a Ferencváros hivatalos honlapja által készített, "A legendás 2-es" című filmben.

Simon Tibor játékosként 14 éven keresztül szolgálta szeretett klubját, és azért dolgozott, hogy valamikor a kispadról is irányíthassa a Fradit. A hátvéd utolsó állomáshelye a Matáv Sopron együttese volt.