Premier League

Háromból három Liverpoolban, a United skalpjával együtt

A Liverpool 1-0-ra legyőzte a nagy rivális Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Minek ide Suárez? Sturridge-nak három győzelmet köszönhet a Liverpool - Fotó: AFP

A bajnokságot remek formában (két győzelem, nulla kapott gól) kezdő Vörösök gyorsan lehűtötték a szintén hat ponttal rajtoló, a sérült Wayne Rooneyt nélkülöző Vörös Ördögöket: a negyedik percben jobb oldali szöglet után Agger csúsztatta tovább a labdát, amit Sturridge két lépésről fejelt a jobb felsőbe (1-0). Eseménydús percek következtek, Robin van Persie öt méterről nem találta el a kaput, Philippe Coutinho a jobb alsó mellé helyezett, Welbeck a 16-osról tekert, Mignolet védett. Folyamatosan a hazaiak irányítottak, Coutinho csavarását fogta David De Gea, a 27. percben Gerrard jól helyezett, de gyengén előtt szabadrúgására vetődött a spanyol kapus. Brendan Rodgers nagyszerűen megszervezte a hazaiak védekezését, miközben az ellenfélnél le kellett cserélni a jobbhátvéd Phil Jonest. A 36. percben Coutinho 19-ről szabadrúgásból csavart a jobb felső fölé. A hajrára elszabadultak az indulatok, van Persie kis híján kiállíttatta magát, a manchesterieknek nem ment a játék, egyre frusztráltabbak voltak.

Az 51. percben Ashley Young löketét sikerült blokkolni, beszorult a hazai együttes, ám megúszta kapott gól nélkül. Tíz perccel később Evra kísérleténél mentett Skrtel. A 69. percben Giggs fejesét védte Mignolet. Moyes cserékkel próbált frissíteni, a 77. percben Nani bombáját hatástalanította a hazaiak belga portása. A 78. percben a Liverpool jobbvédője is kidőlt, André Wisdom váltotta Glen Johnsont. A 82. percben Hernández jobb oldali lövését hárította Mignolet. A 87. percben van Persie az ötös jobb sarkáról a rövid sarok mellé lőtt, a meccslabdát puskázta el. A második félidőben jóval aktívabb volt a Manchester United, a Liverpool csúnyán, de hősiesen játszott. Az utolsó percekben óriási volt a - főleg lélektani - nyomás a Liverpoolon, de ezúttal nem érkezett a Ferguson-érában megszokott utolsó perces gól, Gerrardék kibekkelték az ötperces hosszabbítást.

A Liverpool négy, zsinórban elveszített mérkőzés után legyőzte a legnagyobb riválist és 19 év után rajtolt ismét három győzelemmel a bajnokságban. Daniel Sturridge ma ünnepli 24. születésnapját, góllal, és ami figyelemreméltó, a válogatott csatár szerezte a Mersey-partiak valamennyi gólját (3) a Premier League-ben.

Brendan Rodgers igen aktív volt átigazolási fronton és ez az utolsó napokban sincs másképp: a lelátón foglalt helyet Victor Moses (Chelsea), Mamadou Sakho (PSG) és Tiago Ilori (Sporting), a leendő erősítések hétfőn esnek át az orvosi vizsgálaton.

[1474162] 2013-09-01 14:30:00 Liverpool - Manchester Unitedx;
Premier League, 3. forduló:
INFO Liverpool-Manchester United 1-0 (1-0)TIPP
INFO West Bromwich Albion-Swansea City 0-2 (0-1)