Liverpool

Az Arsenal nem lett volna előrelépés Suáreznek - Gerrard

Egy nappal az átigazolási időszak vége előtt szinte biztosnak tűnik, hogy Luis Suárez az FC Liverpoolnál marad. Az uruguayi csatárt az Arsenallal és a Real Madriddal is szóba hozták.

Gerrard meggyőzte Suárezt

Az Arsenal 40 millió fontot ajánlott Suárezért, de az FC Liverpool nemet mondott. A csapat kapitánya, Steven Gerrard elárulta, neki eszébe sem jutott, hogy az uruguayi távozhat.

"Tényleg nem gondoltam arra, hogy leléphet - illetve nem egy másik angol csapathoz - mondta Gerrard a Guardiannek. - Nem becsülöm le az Arsenalt, nagyszerű klub, de nem jelentett volna előrelépést Suáreznek. Csak két-három olyan egyesület van, amelyek hívására igent mondhatna és az fejlődést jelentene neki. Ha a mostani szezonban nem kerülünk be a Bajnokok Ligájába, akkor jövő nyáron Suárez elmehet a Real Madridhoz, a Barcelonához vagy a Bayern Münchenhez és akkor emelt fővel teheti. Egy dolog biztos, nem a pénz számít neki. Azt is megértem, hogy a BL miatt csalódott, mert nem jutottunk be, de megromlott volna a viszonya a liverpooli drukkerekkel, ha egy másik angol csapathoz szerződik. Láttam mi történt Fernando Torresszel, nem akarom, hogy Suárez ugyanazt a hibát kövesse el, ezért azt tanácsoltam, maradjon. Lesz esélye olyan csapathoz kerülni, amit megérdemel."

Suárez továbbra is az eltiltását tölti, még nem lépett pályára az új idényben. A Liverpool nélküle megnyerte az első két bajnoki meccsét. A fogadási irodák már nem foglalkoznak az uruguayi átigazolásával, amely talán mindennél jobban jelzi, hogy tényleg a Mersey-parti városban marad. Pedig Suárez nyári története Gareth Bale-ére emlékeztetett, szinte biztosra vették a távozását. Előbb összeboronálták a Real Madriddal, majd bejelentették, hogy a Liverpool visszautasította az Arsenal ajánlatát. A csatár közben jelezte, hogy távozni szeretne, aztán jött a hír, hogy klubja 50 millió font alatt nem tárgyal róla. Suárez július végén csatlakozott a Liverpoolhoz, amelynek tulajdonosa költői kérdést intézett az Arsenalhoz, magyarán mit szívnak arrafelé? Augusztus 8-án Rodgers megbüntette Suárezt, elkülönítette őt a csapattól, majd minden jó, ha a vége jó alapon a dél-amerikai bejelentette, inkább maradna.

[1474184] 2013-09-16 21:00:00 Swansea - Liverpoolx;