NB I

Sírni kell hét közben meg meccsen is, az segít - Horváth beszólt Pintérnek?

A Paks vezetőedzője, Horváth Ferenc nehezen fogadta csapata Győr elleni vereségét az OTP Bank Liga 6. fordulójában, a Sport Tv-nek a mérkőzés után adott nyilatkozatában valószínűleg az ellenfél edzőjének, a játékvezetőnek és a szövetségnek is üzent.

Horváth Ferenc megállapítása szerint csapata végig jól játszott, és egyenlő ellenfele volt a Győri ETO-nak, nem érezte, hogy alárendelt szerepet játszottak volna. Ezzel a megállapításával nem igazán tudunk egyet érteni, a Paksnak az első félidőben támadásban momentuma sem igen volt, közben kapott két gólt. A második játékrészre talán inkább illik a véleménye, de akkor összességében visszaesett a színvonal, így inkább a hazai csapat süllyedt le a vendégek szintjére.

Horváth Ferenc elégedetlen volt

Abban azonban már van valami, hogy a játékvezetőtől hiba volt kirúgást ítélni, amikor egy 54. percben elvégzett paksi szabadrúgás után a jobb oldalon érkező Kovács Gábor elé került a labda, ő kapu felé kotorta, a kilépő Kamenár azonban óriási lendülettel elgázolta. Inkább a tizenegyes lett volna az igazságos ítélet, ezt pedig Horváth Ferenc is nehezményezte.

"Sokat tanulok én is edzőként. Úgy látszik, sírni kell sokat hét közben meg meccs közben is, és akkor a bírók úgy vezetik a meccset. Az én kapusomat Kecskeméten egy ilyenért kiállították és tizenegyest adtak. Sajnos kiscsapat vagyunk, de el kell viselnünk" - összegezte igen határozott véleményét a szakember.

A nyilatkozattal nyilván több irányba is üzenni akart. Egyrészről a játékvezető munkáját kritizálta, és a szövetség részéről is rossz hozzáállást vélelmezett, másrészről a Győr vezetőedzőjének, Pintér Attilának is oda akart szúrni. Talán elég a a bajnok trénerének a legutóbbi, Videoton elleni bajnoki utáni mondataiból idéznünk, hogy érthető legyen, mire gondolhatott Horváth Ferenc.

"Szerintem volt egy százszázalékos tizenegyesünk, amit nem kaptunk meg 1-0-nál, azt gondolom, ez döntő. (...) Ami az egyik oldalon sárga lap, akkor az a másik oldalon is. Azt gondolom, hogy lehet, hogy mi is, azok a játékosok, akik sárga lapot kaptak az első szituációért, ha nem kapnak, ahogy a másik oldalon, akkor mi is még bátrabban játszunk középpályán. Úgyhogy ami az egyik oldalon sárga, az a másikon nem... De nem szeretnék vele foglalkozni, mert azt mondják, hogy a játékvezetővel foglalkozom" - mondta akkor Pintér Attila.

Pintér Attila a Győr-Videoton után

Úgy tűnik, a bajnok mesterének médiában elejtett mondatai nem aratnak osztatlan tetszést a kollégák, ellenfelek között. Bár azt korábban is sejtettük, hogy nem egyértelmű a népszerűsége, hiszen Ricardo Moniz valószínűleg neki is üzent, amikor a tavaszi Győr-Ferencváros mérkőzés, a brazil Leonardo lábtörése után olyan edzőkről beszélt, akik ráküldik a játékost az irányítóra, hogy rugdossák, provokálják.

Az edzők fejébe persze nem látunk bele, de mindenképp egy érdekes momentumot láthattunk, hallhattunk hazai bajnokságunkból, és nem fogunk meglepődni, ha lesz még folytatás.

OTP Bank Liga
6. forduló
INFO Győri ETO FC-MVM Paks 2-0 (2-0)
Győr, 2500 néző, v.: Fábián
 
gólszerző: Andric (21.), Szabó J. (41., öngól)
sárga lap: Trajkovic (19.), Kamber (61.), Kink (81.), illetve Kiss T. (63.), Báló (82.), Bori (92.)
 
Győr: Kamenár - Svec, Lang, Lipták, Völgyi - Trajkovic (Kalmár 65.), Kamber, Pátkai - Varga R. (Martinez 39.), Andric, Koltai (Kink 50.)
 
Paks: Molnár P. - Fiola, Kovács G. (Tököli 75.), Éger, Szabó J. (Kiss T. a szünetben) - Bori, Windecker, Kecskés (Könyves 63.), Báló - Bartha, Simon A.
[1480360] 2013-08-31 16:30:00 Győr - Paksx;