Átigazolás

Moyes megint felsült, a Bilbaótól is kosarat kapott

A Manchester United sikertelen ajánlatot tett Ander Herreráért, az Athletic Bilbao spanyol utánpótlás-válogatott középpályásáért.

A baszkok elnöke, Josu Urrutia megerősítette, hogy visszautasították a Vörös Ördögök ajánlatát, ami sajtóhírek szerint 30 millió euróról szólt. Az elnök pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a 24 esztendős játékos csak akkor válthat klubot, ha jelzi a vezetőség felé ezen szándékét, valamint a United - vagy más érdeklődő - kifizeti 36 millió eurós kivásárlási árát. Herrerát 2016-ig köti szerződés a Bilbaóhoz. Érdekesség, hogy a transfermarkt.de nyolcmillió euróra taksálja a játékost.

"Kaptunk egy ajánlatot tegnap este, de ismételten leszögeztük, nem tárgyalunk a játékosainkról. Az Athletic egy különleges klub, és ezt a felfogást elvárjuk a labdarúgóktól is" - szólalt meg Urrutia a klub Twitter-csatornáján.

A Bilbao első embere nem a levegőbe beszélt, egy éve Javi Martínezről sem volt hajlandó tárgyalni a Bayern Münchennel, a bajoroknak le kellett tenniük érte a 40 millió eurós lelépti díjat. Fernando Llorente pedig nem volt hajlandó hosszabbítani, ezért nagyrészt a kispadon kellett kivárni, amíg lejár a szerződése, majd a Juventushoz távozott.

David Moyes, a Manchester United menedzsere mindenképpen szeretné megerősíteni a középpályát, korábban két másik spanyol futballistát, Thiagót és Cesc Fabregast próbálta megszerezni - sikertelenül, ahogyan korábbi munkaadójánál, az Evertonnál is hasztalan kopogtat Marouane Fellainiért.

[1474162] 2013-09-01 14:30:00 Liverpool - Manchester Unitedx;