VB 2014

Mata és Torres nélkül a spanyolok

Vicente Del Bosque szövetségi kapitány kijelölte a spanyol labdarúgó-válogatott keretét a Finnország elleni világbajnoki selejtezőre és a Chile elleni felkészülési mérkőzésre.

A szakvezető nem küldött meghívót a Chelsea duójának, Fernando Torersnek és Juan Matának, akik eddig alig-alig kaptak lehetőséget José Mourinhótól és az Ecuador elleni barátságos meccsen sem szerepeltek. A kevésbé rutinos játékosok közül Koke, Isco és Inigo Martínez került a kererbe, a gólrekorder David Villa pedig visszatért.

A spanyolok márciusban meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak Gijónban a finnekkel, most visszavághatnak az északiaknak, amit az 1.15 körüli szorzójuk is előrevetít. Az I csoportot egy pont előnnyel vezeti a franciák előtt a világ-és Európa-bajnok Furia Roja.

A spanyol keret:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), José Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona).
Védők: Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos (mindkettő Real Madrid), Ínigo Martínez (Real Sociedad), Raúl Albiol (Napoli), Jordi Alba (Barcelona), Nacho Monreal (Arsenal)
Középpályások: Koke Resurrección, Mario Suárez (mindkettő Atlético Madrid), Sergio Busquets, Xavi, Cesc Fabregas, Andrés Iniesta (mind Barcelona), Isco (Real Madrid), Santi Cazorla (Arsenal), Jesús Navas, David Silva (mindkettő Manchester City).
Csatárok: Álvaro Negredo (Manchester City), Roberto Soldado (Tottenham), David Villa (Atlético Madrid), Pedro (Barcelona).
[1116499] 2013-09-06 20:30:00 Finnország - Spanyolországx;