Átigazolás

A Spurs szerződtette Lamelát és Chirichest

A Tottenham Hotspur két átigazolást ütött nyélbe pénteken: délelőtt Vlad Chiriches, délután Erik Lamela érkezését jelentette be.

Fotó: tottenhamhotspur.com

A 21 éves, szélsőként és támadóként is bevethető Lamela az AS Romától érkezik, sajtóhírek szerint 30 millió euróért, ezen felül teljesítményének alakulásától függően a Farkasok további ötmillió eurót kapnak. A Roma anyagilag mindenképpen jól járt az argentin játékos eladásával, ugyanis két éve 12 millió euróért vette meg a River Plate-től. Lamelát a Real Madridhoz távozó Gareth Bale utódjának szánják a White Hart Lane-en, a posztért a szintén ezen a nyáron érkező Nacer Chadlival küzdhet meg. Lamela háromszoros argentin válogatott, a Romában 67 meccsen 21 gólt szerzett.

Fotó: tottenhamhotspur.com

A 23 esztendős Chirichest a Steaua Bukarestből vásárolta ki a Spurs, 8.7 millió euróért. A belső védő minden bizonnyal pályára lép a román válogatottban jövő pénteken, a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn.

A Tottenham aktív volt az átigazolási piacon, eddig 108.3 millió eurót költött hat futballistára, és az Ajax dán játékmesterének, Christian Eriksennek érkezéséről is cikkeznek. A távozók oldaláról 26.5 millió euró folyt be, de még nem zárult le minden idők legnagyobb átigazolási sagája: Gareth Bale-ért százmillió euró körüli összeget kap a Tottenham a Real Madridtól. Lamela szerződtetésével papíron elhárult az utolsó akadály, most már tényleg bármikor bejelenthetik a ballábas walesi klasszis jöttét a királyiaknál.

A Sarkantyúsok vasárnap délután az Arsenalhoz látogatnak az észak-londoni derbi keretében. A bukmékerek a hazaikat tartják esélyesebbnek, de az eddig százszázalékos Spursnek lehet keresnivalója a számtalan gond sújtotta Ágyúsok ellen.

[1474151] 2013-09-01 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;