Átigazolás

A Real alelnöke nem esküdne meg Bale érkezésére

A Real Madrid alelnöke Fernando Fernández-Tapias a Tottenhamet vádolja, amiért megrekedt Gareth Bale átigazolási ügye. A sportvezető hiszi, hogy meg tudnak egyezni a londoniakkal a walesi szélsőről.

Bale méf mindig nem a Real játékosa - Fotó: AFP

"Vannak problémák az üggyel kapcsolatban, de azt hiszem, ezeket tisztázni fogjuk. Úgy gondoltuk, itt lesz velünk, de mégsem repült Madridba, jóllehet ez még megtörténhet" - nyilatkozta Fernández-Tapias a Deportivo elleni mérkőzés után. A királyi gárda 4-0-ra nyert a Deportivo La Coruna otthonában a Teresa Herrera-kupáért kiírt összecsapáson. "Úgy vélem, létrejön az üzlet, de nem esküdnék meg rá teljesen. Várnunk kell, mert a Spurs megtorpant" - folytatta az alelnök.

Fernández-Tapias végül leszögezte, a ballábas klasszis nélkül is bombaerős a blancók kerete. "Nincs semmi kétségem Bale potenciálja felől, de nélküle is olyan erőt képvisel a Real, amellyel számolni kell. Egy csodálatos csapat."

A 24 esztendős szélső világrekordot jelentő összegért igazolhat a Real Madridba. A hírek szerint a Tottenham addig nem bólint rá a Real ajánlatára, amíg nem szerződtet még legalább egy minőségi játékost Bale helyére. A Roma argentin támadója, Erik Lamela már Londonban tartózkodik, de még nem jelentették be hivatalosan érkezését, illetve Christian Eriksen, az Ajax dán válogatott középpályása is aláírhat a White Hart Lane-re. A Sarkantyúsok eddig Roberto Soldadót, Nacer Chadlit, Paulinhót és Étienne Capoue-t szerezték meg a nyáron.

Bale amúgy bojkottálja a Spurs edzéseit, amiért büntetésre számíthat a vezetőktől. A Real és a Spurs egyaránt százszázalékos hazája bajnokságában, a királyiak az Atheltic Bilbaót fogadják a hétvégén, a londoniak a helyi rivális Arsenalhoz látogatnak.

[1505584] 2013-09-01 12:00:00 Real Madrid - Athletic Bilbaox;
[1474151] 2013-09-01 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;