Bajnokok Ligája

A Milannal lehet teljes a főtábla mezőnye

A Bajnokok Ligája rájátszásának második mérkőzésén az olasz Milan, az orosz Zenit, a skót Celtic és a spanyol Real Sociedad is saját pályáján harcolhatja ki a csoportkörben való részvételt, egyben a szerdai öt találkozót követően véglegessé válik a 2013/2014-es idény mezőnye is.

Zenit - Pacos Ferreira

A szerdán pályára lépő csapatok közül kétségtelenül Luciano Spalletti legénységének van papíron a legkönnyebb dolga, hiszen a portugál Pacos Ferreira ellen már az első mérkőzésen magabiztos előnyt harcolt ki. A kinti 4-1-es siker után természetesen bombameglepetés lenne, ha a szentpéterváriak nem harcolnák ki a továbbjutást. Az olasz mester ugyanakkor óva intett mindenkit - szurkolót, játékost - hogy fél vállról vegye ezt a találkozót, a tar szakember ugyanis emlékeztetett, a 4-1-es eredmény némileg csalóka, hiszen a 85. percben még csupán 2-1-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A cél ugyanakkor egyértelmű, megőrizni illetve növelni az előnyt, és ezzel - a tavalyi évhez hasonlóan - idén a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelni.

Ami a hiányzókat illeti, a brazil Hulk mellett a támadók közül Fajzulin sem lesz bevethető, míg Malafajev és Criscito a hátsó sorokból hiányzik majd. A vendégeknél Rúber Riberiro, Tiago Valente, Tony és Durante hagyja ki az összecsapást, bár a luzitánok szemszögéből ez aligha lesz perdöntő tényező.

[1547149] 2013-08-28 18:00:00 Zenit Szentpétervár - P.Ferreirax;

AC Milan - PSV Eindhoven

Az első meccsen elért 1-1-es eredmény miatt inkább az olaszok bizakodhatnak, de ismerve a piros-feketék sérült listáját és a hétvégi formáját, biztosra azért nem mehetnek a taljánok sem. A rutin és a hazai pálya ugyanakkor mindenképpen a Milan mellett szól, ráadásul ebben a "pénztelenségi" korszakban létfontosságú a klub számára, hogy az eurómilliókat jelentő főtáblára odaérjen.

A hétvégén Massimo Allegri játékosai fejben nem voltak a pályán, legalábbis erre utal, hogy arcpirító vereséget szenvedtek az újonc Hellas Verona otthonában, úgy, hogy Andre Poli góljával még ők szereztek vezetést.

A Milannal egyetemben az eindhoveniek sem lehetnek büszkék a hétvégi teljesítményükre, a Heracles otthonában elért 1-1-es döntetlent aligha teszik ki az ablakba. Philip Cocu csapata ezzel együtt a második helyen áll az Eredivisie-ben, ráadásul a bajnokin a kulcsemberek közül jó néhányan csak kevés időt töltöttek a pályán.

Mindkét félnek a szerdai csata jelentette a prioritást, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindkét oldal minden tőle telhetőt megtesz majd a továbbjutás érdekében. Az idegenben lőtt gólja miatt a Milan némi lépéselőnyben van, ezért a PSV-nek muszáj lesz támadnia, ami jó esélyt kínál majd a hazaiknak a kontratámadásokra. Hasonló forgatókönyvre számít Allegri is, aki Robinho sérülése ellenére is pozitívan tekint a mérkőzésre.

A brazil mellett Giampaolo Pazzini és Daniele Bonera hiányzását jobban megérezheti a hazai gárda, igaz a kulcsszerep nem rájuk, hanem Mario Balotellire és Stepan El Sharawyara várt volna amúgy is. A vendégek részéről Bakkali és Wijnaldum játéka a hírek szerint kérdéses, de mivel egy sorsdöntő találkozóról van szó, ha lesz rá mód, vállalják a játékot.

[1547150] 2013-08-28 20:45:00 AC Milan - PSV Eindhovenx;

Celtic - Sahtyor Karagandy

Az első felvonások közül a legnagyobb meglepetés kétségtelenül a kazah Karagandy együttese okozta azzal, hogy 2-0-s győzelmet aratott a tavalyi nyolcaddöntős skót bajnok ellen, alaposan feladva ezzel Neil Lennon csapatának a leckét. Persze a Celtic mentalitását ismerve ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy szerda este a Celtic Parkban a skótok nekiugranak a kazah csapatnak. A hatharom.com tippel is készült erre a találkozóra, így bővebben erről a mérkőzésrőlide kattintva olvashatsz!

Maribor - Plzen

Ennek a párharcnak az első mérkőzésén a cseh Viktoria Plzen a papírformának megfelelően 3-1-es győzelmet aratott az előző körben a ciprusi APOEL-t kiejtő szlovén aranyérmes ellen. A plzeni találkozó igen fordulatos és izgalmas volt, a csehek a 89. percben "csak" egygólos fórban futballoztak, ekkor azonban a csereként beálló Duris háromra növelte csapata góljainak a számát.

A fogadóirodák szorzói alapján a visszavágónak is a Plzen az esélyese, hiszen Pavel Vrba együttesére valamivel kettő feletti szorzóval köthetünk fogadást, míg a szlovének győzelme van ahol közel három és félszeres pénzt ér.

Ha a csehek idegenben is feltörik legalább egyszer a Maribor védelmét, nagy valószínűséggel felkerülnek a főtáblára, és mivel idén az összes tétmérkőzésén betalált a kapuba a Plzen, erre minden esélye meg is van.

[1547144] 2013-08-28 20:45:00 Maribor - Viktoria Plzenx;

Real Sociedad - Olympique Lyon

Rengeteg sportfogadót - köztük a hatharom.com-ot is - meglepte múlt héten a Real Sociedad franciaországi győzelme, hiszen a nemzetközi tapasztalat, no meg a Lyon kiváló formája hazai győzelmet "súgott" a játékosoknak. Ezzel szemben a baszkok Griezmann és Seferovic góljaival meglepték a Lyont, így a hazai visszavágó előtt igen kedvezőek a kilátásaik.

A BL-vereség után a Lyon a bajnokságban is kapitulált, Remi Garda alakulata ráadásul ismét hazai pályán, saját szurkolói előtt vérzett el. Az előjelek semmi jót nem ígérnek a Lyonnak a visszavágót illetően, de mint tudjuk, egy BL-meccsen bármi bármikor megtörténhet.

Ezzel együtt immáron óriási meglepetés lenne, ha a Sociedad nem harcolná ki a csoportkörbe jutást. Jagoba Arrasate legénysége az ellenfelek számára pokolként tetsző Estadio Anoetában ráadásul biztosan számíthat fanatikus közönsége biztatására, a baszk klub ugyanis régen járt ilyen magasságokban, amit most a BL-szereplés jelent.

A Lyonnak nincs más választása, támadni kell mindenáron, így viszont vélhetően a hazaiak előtt adódik majd bőven lehetőség. A hiányzók tekintetében egyik oldal sem áll valamit fényesen, a Real Sociedadból Mikel González, Agirretxe, Ifrán, José Ángel, Carlos Martínez, míg az Olympique Lyonból Vercoutre, Ghezzal, Dabo, Danic és az első meccsen kiállított Bisevac nem lép pályára.

[1547147] 2013-08-28 20:45:00 Real Sociedad - Lyonx;
Bajnokok Ligája
Play off, 2. mérkőzés
18:00 Info Zenit P. Ferreira 1.41 5.50 11.00
20:45 Info AC Milan PSV Eindhoven 1.68 4.00 6.00
20:45 Info Maribor Viktoria Plzen 3.84 3.71 2.14
20:45 Info Real Sociedad Lyon 1.98 3.70 4.42
20:45 Info Celtic Shakhtyor Karagandy 1.22 7.00 16.90

A párharc vesztesei az Európa Liga, nyertesei a Bajnokok Ligája főtábláján folytatják.