NB I

Újabb pénzbüntetést kapott a Ferencváros

A múlt heti 800 ezer forint után ezúttal 100 ezer forint pénzbüntetést kapott a Ferencváros labdarúgócsapata a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

A Lokit és a Fradit is megrótták - Fotó: MTI

Az MLSZ honlapja szerint a FEB azért büntette meg a Fradit, mint visszaesőt, mert a Debrecen elleni idegenbeli mérkőzésen megsértette a Biztonsági Szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint drukkerei megbotránkoztatóan viselkedtek.

"A biztonsági szabályzat előírja: a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően kísérni kell minimum tíz fővel. A Ferencvárosi kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy kísérő felelt meg" - olvasható az mlsz.hu-n.

A hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a DVSC írásbeli figyelmeztetésben részesült. A rangadót 4-1-re nyerte meg a Loki.

A Honvédot szintén írásban feddték meg, mert az MVM Paks otthonában játszott bajnokin (1-1) a kispestiek hívei megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A FEB emellett a Győri ETO-Videoton FC mérkőzésen a hazai közönség részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Győrt mint visszaesőt kötelezte, hogy a soron következő két hazai bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszámot 20-20 fővel felemelje és ezen mérkőzéseken 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. Hasonló okokból a bizottság előírta a Videotonnak, hogy a soron következő két idegenbeli bajnoki találkozóján szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. A címvédő és az addigi listavezető összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult.

A fegyelmi bizottság tárgyalás megtartása után a paksi Éger László korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását egyre mérsékelte.