US Open

Babos helytállt, de Vinci jutott tovább

Nem történt meglepetés a szezon utolsó Grand Slam-versenyén: a tavaly egyesben negyeddöntős, párosban bajnok olasz Roberta Vinci két szettben legyőzte Babos Tímeát az első fordulóban és bejutott a legjobb 64 közé. A találkozó 1 óra 14 percig tartott. A 20 éves magyar játékos párosban még érdekelt Francesca Schiavone oldalán.

Babos kikapott az esélyesebb Vincitől - Fotó: AFP

A soproni játékos - hivatalos honlapja szerint - a 44 perces első szett nagy részében jól játszott, azonnal brékelt, 3:1-re elhúzott. A 10. kiemelt ekkor kapaszkodott vissza először, de 3:3 után ismét a világranglista 107. helyén álló magyar játékos nyerte el riválisa adogatását. Babos 4:3-nál nagy lehetőséget szalasztott el, hogy egy gémre kerüljön a játszma megnyerésétől. Vinci újra visszabrékelt, majd 5:4 után magabiztosan hozta a szettet fogadóként.

A második felvonás második gémjében a magyar lány két bréklabdát hárított, majd újra elnyerte ellenfele adogatását. Sajnos az előnyt nem tudta megőrizni, innentől Vinci kezében volt a mérkőzés. Babos párosban még érdekelt: az olasz Francesca Schiavone oldalán az Okszana Kalasnyikova-Alicja Rosolska kettős ellen lép majd pályára.

„Nem vagyok elkeseredve, hiszen nem én voltam a meccs esélyese. Inkább azt sajnálom, hogy nem tudtam az első szettet megnyerne. 4:3-nál jó sanszaim voltak, de pár apróbb hiba és egy necc hozzásegítette Vincit a brékhez. De összességében nem volt rossz meccs. Nagy szél volt, ez a szervámat kicsit megzavarta. Illetve a szembeszélben való játékkal voltak gondjaim. Jó volt játszani, élveztem. Jöhet a páros, azt is várom!” – nyilatkozta Babos a mérkőzés után.

Eredmény, nő egyes, 1. forduló:
Roberta Vinci (olasz, 10.)-Babos Tímea 6:4, 6:2