Átigazolás

Új ajánlatok érkeztek Bale-ért, aki kedden a Tottenhammel készül

A Sky Sports értesülése szerint a Tottenham több csapattól kapott ajánlatot Gareth Bale-ért, és még nem egyezett meg a Real Madriddal.

Lehet ennél is bonyolultabb egy átigazolás? - fotó: AFP

Habár spanyolországi értesülések szerint a Real Madrid megegyezett a Tottenhammel Gareth Bale kapcsán, a Sky Sports hétfőn új információval színezte a helyzetet: új kérők tettek ajánlatot az angol klubnak. Az AS és a Marca szombaton arról tudósított, hogy Bale egy magángéppel Málagára érkezett, ahonnan a közeli Marbellába utazott, hogy ott várja ki, amíg elrendeződnek az átigazolási ügyének utolsó részletei. Eközben a Sky Sports szerint nincs mire várni, mert a Spurs és a Real még nem egyezett meg, Bale hétfőn elhagyta Spanyolországot, és ismét Londonban tartózkodik. A Tottenham jelenleg az új ajánlatokat mérlegeli.

A Sky Sports korábban egy angol és két nemzetközi érdeklődőről tudósított, de arról nincs információja, hogy mennyi hivatalos ajánlat áll a Tottenham előtt. A Manchester United érdeklődött Bale iránt, míg a nemzetközi színtérről a Real Madrid mellett - Bale árát szem előtt tartva - a PSG vagy a Monaco jöhet szóba. A Spurs menedzsere, André Villas-Boas a Swansea elleni vasárnapi siker után elmondta, Bale nélkül is erős a keretük. A Sky Sports hozzátette, Bale kedden edzésre jelentkezik a Tottenhamnél.

"Sérülése miatt Gareth sajnos nem lehetett tagja a keretnek - mondta a portugál mester. - Szerencsére elég nagy a keretünk, tudunk válogatni. Garethtel vagy nélküle, erősek vagyunk."

A Real Madrid hétfőn a Granada otthonában lép pályára, a spanyol csapat mesterét, Carlo Ancelottit a vasárnapi sajtótájékoztatón Bale-ről kérdezték.

[1505574] 2013-08-26 21:00:00 Granada - Real Madridx;

"Két ok miatt sem szeretnék beszélni erről - reagált Ancelotti. - Először is jelen pillanatban Bale nem a Real Madrid játékosa, másodszor pedig tisztelettel tartozom a játékosaim felé. Ők azért vannak itt, hogy a Granada elleni meccsre koncentráljanak. Tudom, hogy most könnyű beszélgetni az átigazolási piacról, mert egy hét múlva véget ér. Bízom benne, hogy a hétfői zárás gyorsan elérkezik."

Ancelotti utolsó mondata azt sejteti, hogy nem csak ő szeretné minél előbb lezárni ezt az egészen hosszúra nyúlt ügyet. Az olasz korábban úgy nyilatkozott, hogy Bale nélkül is elég nagy a Real Madrid kerete, sőt, spanyolországi hírek szerint közölte Florentino Pérez elnökkel, hogy szükségtelennek tartja a megszerzését. Ha ebből csak a fele igaz, akkor Ancelotti talán abban bízik, hogy igaz a Sky Sports hétfői értesülése, és a Tottenham tényleg más ajánlatokat (is) mérlegel...