Légiósok

Szalai hátára venné a Schalkét, Huszti és Adorján felemásan ünnepelt

A Bundesligában a magyarokról szólt a hétvége, Szalai Ádám és Huszti Szabolcs is gólt szerzett, igaz, utóbbi örülhetett az egymás elleni mérkőzésen. Hollandiában Adorján Krisztián góllal hálálta meg a bizalmat, igaz, utána Husztihoz hasonlóan kiállították. A német másodosztályban Hajnal Tamás volt az Ingolstadt vezére, Dzsudzsák gólja egy pontot ért a Dinamo Moszkvának. Légiósmustra.

ANGLIA

A West Bromwich Albion egy pontot szerzett az Everton ellen (0-0), Gera Zoltán, a birminghamiek légiósa még nem épült fel teljesen sérüléséből. A Championshipben a negyedik körben is nyeretlen maradt a Bolton, amely hazai pályán 1-0-ra kikapott a QPR-tól, Bogdán Ádámmal a soraiban. A Middlesbrough pontot szerzett az FA-kupa-győztes Wigan vendégeként, a Boróban Varga József végig a pályán volt. Futács Márkó ezúttal sem került be a Leicester City meccskeretébe, csapata 3-2-re legyőzte a Birmingham Cityt.

NÉMETORSZÁG

Szalai gól lőtt a Hannovernek, de ez kevés volt a ponthoz - Fotó: schalke04.de

A Bundesliga 3. fordulójában mindkét első osztályban szereplő magyar játékos, Huszti Szabolcs és Szalai Ádám is eredményes volt csapataik egymás elleni meccsén, de a hazai pályán játszó Hannover 2-1-re legyőzte a Schalkét, így a gelsenkircheniek három meccs után továbbra is egy ponttal állnak. Husztit a 74. percben kiállították a három pirosat hozó mérkőzésen.


A Bundesliga 2-ben az Ingolstadt 3-2-re nyert az Arminia Bielefeld ellen, Hajnal Tamás az első gólnál gólpasszt jegyzett, a második találatot maga lőtte büntetőből. Edzője a 84. percben cserélte le a középpályást.

A Greuther Fürth gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán az 1. FC Kölnnel szemben. A házigazdáknál Stieber Zoltán végigjátszotta a meccset, Korcsmár Zsolt kispados volt. Király Gábor csapata, az 1860 München vereséget szenvedett Paderbornban (0-1), a hálóőrrel a gólvonalon.

A 3. Ligában az Osnabrück ikszelt a Saarbrückennel (0-0), előbbi együttesben Nagy Dániel kezdőként 76 percet kapott. A Dortmund második csapata kikapott otthon a Jahn Regensburgtól, a Borussiában Bajner Bálint végig a pályán volt, kapufát lőtt.

OLASZORSZÁG

Az élvonalban a címvédő Juventus a Sampdoria elleni sikerrel kezdett (1-0), a genovaiak magyar légiósát, Laczkó Zsoltot nem nevezték. Az Inter 2-0-ra legyőzte a Genoát, utóbbi csapatból hiányzott az átadólistára tett Tőzsér Dániel. A Serie B-ben a Carpi vereséggel rajtolt, 1-0-ra kikapott a Ternana pályáján, a vendégek kapusa, Kovácsik Ádám büntetőből kapott gólt.

HOLLANDIA

Gól után piros - Fotó: fcgroningen.nl

Adorján Krisztián először kezdett a Groningenben, amely 3-3-as döntetlent játszott az újonc Go Ahead Eaglesszel. A magyar utánpótlás-válogatott középpályás szerezte csapata második gólját, ám a 68. percben kiállították könyöklés miatt. Adorján az esetet követően két bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott.

Adorján gólja 3:40-től:

Adorján kiállítása:


A Feyenoord hazai pályán 3-1-re legyőzte a NAC Bredát. A vendégeknél a kapus Babos Gábor a kispadon kapott helyet, Bodor Boldizsár végigjátszotta a találkozót. A Roda nagyon simán, 4-0-ra verte az Ado Den Haagot, a második gólnál Németh Krisztán adta a passzt. A válogatott támadót a 80. percben hívta le edzője. A Heerenveen hazai pályán ikszelt a címvédő Ajaxszal (3-3), a védő Otigba Kenneth végig a pályán volt.

AUSZTRIA

Szabics Imre a 63. percben állt be a Sturm Grazba, amely 3-0-ra kikapott a Riedtől idegenben. Az Innsbruck, Sáfár Szabolccsal a kapuban pontot szerzett a Wiener Neustadt vendégeként (1-1). A Salzburg 1-0-ra győzött az Admira ellen, Gulácsi Péter őrizte a hálót. A salzburgiak vezetik a tabellát.

OROSZORSZÁG

Dinamo Moszkva Dzsudzsák Balázs megpattanó lövésével sokáig vezetésre állt a Zenit ellen, ám a szentpéterváriak az utolsó pillanatokban Kerzsakov közeli fejesével egyenlítettek (1-1).

Dzsudzsák gólja 2:10-től:

Az FK Krasznodar nyert az Anzsi otthonában (2-1), Koman Vladimir nem volt a keretben a vendégeknél. A másodosztályban az Alanyija 2-0-ra alulmaradt a Torpedo Moszkva otthonában, a vendégek csatára, Priskin Tamás még nem épült fel térdsérüléséből.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Továbbra is nyeretlen a Sion a svájci ligában, a Thun ellen szerzett egy pontot (0-0). Vanczák Vilmos végig a pályán volt a hazaiknál. A görög Szuperligában az Olimpiakosz 2-1-re verte az Atromitoszt, Megyeri Balázs padozott a pireusziaknál. A Genk, Köteles Lászlóval a gólvonalon 1-0-ra legyőzte a Cercle Brugge csapatát a belga Jupiler League-ben. A lengyel Ekstraklasában a Lech Poznan 2-0-ra kikapott a Wisła Kraków otthonában, Lovrencsics Gergőt a szünetben cserélték le a vendégeknél. Norvégiában a tavaly ezüstérmes Strömsgodset 5-2-re lelépte a címvédő Moldét, Kovács Péter nélkül. Az Odense Vadócz Krisztiánnal a cseresorban múlta felül a Nordsaellandet Dániában (1-0). Megkezdődött a bajnoki szezon Izraelben is, a Bnei Jehuda az Asdod elleni 1-0-val rajtolt, Hrepka Ádám a 72. percben szállt be a győztes csapatba.

Európai kupák

Nem tudott előnyt szerezni a Szalai Ádámmal felálló Schalke a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén. Habár a magyar csatár a 32. percben gólpasszt adott Farfánnak, 15 perccel a vége előtt a 2012-ben Puskás Ferenc-díjjal kitüntetett Miroslav Stoch találatával egyenlítettek a görögök (1-1).

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló osztrák Salzburg 5-0-ra nyert a vendég Zalgiris ellen az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójában, a csoportkörbe jutásért zajló párharc csütörtöki első mérkőzésén. Köteles László a belga Genk hálóját őrizte, csapata kétgólos győzelmet aratott az izlandi Hafnarfjördur otthonában (0-2).