Átigazolás

Román védő érkezik, Willian helyett újra Lamelára koncentrál a Spurs

Miután a Chelsea egyezett meg az Anzsi Mahacskalával a brazil Willian átigazolásáról, ismét a Roma játékosát, Erik Lamelát szeretné megszerezni a Tottenham Hotspur az angol és az olasz média szerint.

Néhány napja még úgy tűnt, hogy Willian a Tottenhamé lehet, de már hivatalos, hogy a Chelsea-hez fog aláírni a jövő héten. Így ismét az a legvalószínűbb, hogy a Sarkantyúsok a velük kapcsolatban már korábban is emlegetett Erik Lamelával pótolják a Real Madridhoz távozó Gareth Bale-t. Valami ilyesmire a Roma vezetőedzője, Rudi Garcia is utalt.

Lamela (középen) újra a fókuszban a Tottenhamnél - Fotó: AFP

"Minden tréner szeretne egy szezononként 15 gólra képes játékost a csapatában, aki ráadásul argentin válogatott. Erik a csapattal van, ahogy a többi 22 játékos is. Nem is tudok mit tenni az átigazolási piac történései ellen, így most a Livorno elleni meccsünkre koncentrálok. Hiszek a klubomban, mert ez egy erős Roma lesz. Hiszem, hogy megkapom a szükséges dolgokat, és ha valaki távozik, megfelelő utánpótlása érkezik. Ilyenkor két dolgot kell figyelembe venni: a sportszakmát és a pénzügyeket. Néha utóbbi kerül előtérbe" - mondta a szakember, jelezve, hogy egy megfelelő ajánlatra nem tudna nemet mondani a Roma.

A hírek szerint 35 millió eurót lebegtetett meg a Tottenham, a transfermarkt.de pedig 23 millió euróra becsüli Lamela értékét, ezek alapján jól járhatnak a Farkasok az üzlettel. Persze tényleg kellhet nekik az utánpótlás, mondjuk a korábban már emlegetett Nani.

Közben a Spurs egy új játékost már a magáénak tudhat, a Steaua Bucuresti vezetőedzője, Laurentiu Reghecampf ugyanis bejelentette, hogy a 19-szeres román válogatott középhátvéd, Vlad Chiriches hozzájuk igazol. Abban azért még bízik a tréner, hogy a védő a keddi, Legia Warszawa elleni BL-selejtező visszavágón még a rendelkezésére áll.