Átigazolás

A Real tiszteletlen a válság elszenvedőivel szemben - Martino

A Barcelona vezetőedzője, Gerardo Martino sajtótájékoztatóján odaszúrt a nagy rivális Real Madridnak, amely világrekordot jelentő összegért készül szerződtetni Garteh Bale-t a Tottenhamtől.

Martino beszólt a Realnak - Fotó: AFP

"Mi a véleményem a Madridról amely 100 millió eurót fizet Bale-ért? Ő egy kiváló játékos, de az érte fizetett összeg a tisztelet hiányát mutatja az iránt a világ iránt, amelyben élünk" - fogalmazott az argentin szakember, utalva a gazdasági válság által különösen sújtott spanyol viszonyokra.

A ballábas walesi klasszis várhatóan néhány napon belül aláírja szerződését a Real Madriddal, amely 93 millió fontot (több mint 100 millió euró) fizet érte a Spursnek. Ezzel Bale lesz a világ legdrágább labdarúgója, a képzeletbeli trónról egy másik madridit, Cristiano Ronaldót taszít le, akiért 2009-ben 94 millió eurót utalt a Real a Manchester Unitednek. Az eddigi lista második helyén Zinédine Zidane áll, aki még 2001-ben 73.5 millió eurójába került a királyi gárdának.

Martino egyébként azt is elmondta sajtótájékoztatóján, hogy a combsérüléssel bajlódó Lionel Messit nem nevezte a Málaga elleni idegenbeli bajnokira.

[1505580] 2013-08-25 21:00:00 Malaga - Barcelonax;