Spanyol Szuperkupa

Villa löketére Neymar felelt, lépéselőnyben a Barca

A kupagyőztes Atlético Madrid a bajnok FC Barcelonát fogadta a spanyol Szuperkupa első meccsén, 1-1-re zártak a felek.

David Villa (középen) pazar góllal nyitotta a meccset - fotó: AFP

Mindkét csapat győzelemmel kezdett a spanyol bajnokságban, vagyis jó formában várták a döntő első felvonását. A 12. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, Arda Turan balról emelte vissza a labdát, Villa kísérte az akciót és 15 méterről, kapásból, jobbal a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A következő negyedórában az Atlético Madrid megszállta saját térfelét, a Barca járatta a labdát, kereste a réseket, de nem járt sikerrel. Gerardo Martino együttese helyzet nélkül tudta le az első félidőt.

Messi combizomsérülés miatt nem folytatta a játékot, Fabregas váltotta őt. Barcelonai helyzetekkel indult a második menet, de a madridiak ekkor még megúszták. Az 59. percben Neymar is beszállt és hét perccel később egyenlített: Daniel Alvés jobbról ívelte át a labdát, a brazil érkezett és a túl oldali ötös sarkáról a rövid sarokba bólintott (1-1).

A visszavágót egy hét múlva Barcelonában játsszák.

Spanyol Szuperkupa
INFO Atlético Madrid-Barcelona 1-1 (1-0)
Madrid, Estadio Vicente Calderón, V.: Undiano Mallenco
Gól: Villa (12.), ill. Neymar (66.)
Atlético Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, F. Luis - Koke (Torres, 73.), Suárez, Gabi, Arda Turan (Baptistao, 76.)- Villa, Diego Costa (Rodriguez, 79.).
Barcelona: Valdés - D. Alvés, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi (Song, 89.), Busquets, Iniesta - A. Sánchez, Messi (Fabregas, 46.), Pedro (Neymar, 59.).
[1458102] 2013-08-21 23:00:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
Élő közvetítés: Atlético Madrid-Barcelona ÉLŐx