Premier League

Pellegrini boldogan mosolyog, Pardew az Arsenalt hibáztatja

A Manchester City remek játékkal, 4-0-s győzelemmel mutatkozott be a Premier League-ben, Manuel Pellegrini menedzser természetesen boldogan értékelhetett. A másik oldalon álló Alan Pardew ugyanakkor részben az Arsenalt hibáztatta súlyos vereségük miatt.

"Nagyon boldog vagyok. Nem csak a győzelem, hanem a játékunk miatt is. Ez a legfontosabb. Ahhoz, hogy támadó szellemű csapat legyünk, a védekezésünknek is rendben kell lennie. Amikor nem volt nálunk a labda, mind a tizenegyen keményen dolgoztak, hogy megszerezzék, agresszívak voltunk" - értékelt Pellegrini.

Pellegrini új csapata nagyon jól kezdett - Fotó: AFP

A chilei szakember a csapat új és régi játékosaival egyaránt elégedett lehetett: "Jesús Navas a szélen játszott, az ő beadásai nagyon veszélyesek, Fernandinho pedig 90 percen át dolgozott labdával és labda nélkül is. Meg fogják látni azt is, hogy Negredo és Jovetic milyen nagyszerű játékosok. Sajnálom, hogy Dzeko nem tudott gólt rúgni. Volt néhány nagy helyzete, de azt gondolom róla, amit az egész csapatról: keményen dolgozott végig, és biztos, hogy fog még gólokat lőni."

A vesztes Newcastle menedzsere, Alan Pardew természetesen egyáltalán nem lehetett boldog, és érdekes módon az Arsenalt és az átigazolási időszakot hibáztatta a vereségért. Az Ágyúsok ugyanis néhány órával a meccs előtt tettek ajánlatot Yohan Cabayéért, akit ő emiatt kihagyott a csapatból. Álláspontja szerint "tiszteletlenek" voltak, és legalább a mérkőzés végét megvárhatták volna Arséne Wengerék.

"Foglalkozni kell azzal a kérdéssel, hogy véget érjen az átigazolási időszak a Premier League kezdete előtt. Tudom, hogy a Liga kérte ezt az európai ligáktól, de ők nem akarták. De itt vagyunk a nyár végén ezekkel a helyzetekkel, mint amilyen Rooney-é is, úgyhogy meg kell vizsgálnunk ezt a kérdést" - mondta a szakember.

A forduló zárómeccse után a legjobb gólkülönbséggel a City azonnal az élre került, a legrosszabbal pedig a Newcastle leghátulra. Azt a vélekedést tehát erősítette ez a mérkőzés, hogy a manchesteriek bajnokesélyesek, az pedig még nagy kérdés, hogy az előző szezonban épp csak megmenekülő Szarkák mire lesznek képesek.

Barclays Premier League
1. forduló
Hétfő esti eredmény
INFO Manchester City-Newcastle United 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Silva (6.), Agüero (22.), Yaya Touré (50.), Nasri (75.)
Kiállítva: S. Taylor (45.)
[1474068] 2013-08-19 21:00:00 Manchester City - Newcastle Unitedx;