Premier League

Rooney a kispadon, Moyes sikerrel kezdett

megosztom

Wayne Rooney a kispadon kezdte az angol labdarúgó-bajnokság 1. fordulóját. Csapata, a Manchester United 4-1-re nyert a Swansea otthonában. Robin van Persie két gólt rúgott, Rooney csereként két gólpasszt adott.

Rooney a cserék között találta magát a nyitányon - fotó: AFP

David Moyesszal a fedélzeten és Wayne Rooneyval a kispadon kezdődött a Sir Alex Fergusont követő éra a Manchester Unitednél. A Vörös Ördögök a Swansea otthonában léptek fel, és némi meglepetésre a szeplős csatár nem került be a kezdőcsapatba. Rooney hetek óta vállsérüléssel bajlódik, a Betis elleni 45 percét leszámítva a teljes előszezont kihagyta, nem lépett pályára a Wigan elleni Szuperkupa döntőben sem. Játékát mégis szinte biztosra vette a brit média, lévén Rooney szerdán 67 percet töltött a pályán az angol válogatottban a skótok elleni felkészülési mérkőzésen. Hiába, Moyes nem adott neki szerepet kezdőként, és ezzel tovább erősítette a távozásáról szóló pletykákat.

Habár a Manchester United rendszeresen cáfolja Rooney esetleges eladását, a Chelsea továbbra sem mondott le róla. José Mourinho együttese már két hivatalos ajánlatot tett érte, és úgy hírlik, hamarosan egy harmadik következik. Szigetországi sajtóhírek szerint Moyes és Rooney egyáltalán nincsenek jó viszonyban, a menedzser az elmúlt héten a tartalékcsapatba száműzte a támadót, mert nem tetszett neki a viselkedése.

A Swansea ellen Moyes Robin van Persie-vel kezdett elöl, a hollandot Welbeck és Valencia támogatta, miközben Rooney egykedvűen üldögélt a kispadon. Az angol támadó a szünet után kezdett melegíteni, majd a 62. percben Ryan Giggs helyett pályára léphetett - ekkor már 2-0-ra vezetett a Manchester United. Ahogy azt Moyes korábban ígérte, Rooney Van Persie mögött kapott szerepet, kissé balra húzódva kellett játszania. A harmadik gól előtt a félpálya közeléből kiugratta a hollandot, Rooney beindult, várta volna vissza a labdát, de Van Persie nem adta át, egyedül intézte el a dolgot. Az angol csatár közömbösen fogadta a gólt, szenvtelenül visszakocogott. Öt perccel a vége előtt Moyes lecserélte Van Persie-t, így Rooney eredeti posztján, középcsatárként fejezte be a meccset - zárásként Welbecknek is gólpasszt adott.

Rooney magányosan "ünnepelt"

A fogadóirodák közül az Unibet továbbra is Rooney manchesteri maradását tartja valószínűnek, mindössze 1.40-es szorzót kínál erre az esetre. Arra, hogy Chelsea-hez távozik, 2.50-es oddson köthetünk jelenleg fogadást.

Premier League
1. forduló
INFO Swansea-Manchester United 1-4 (0-2)
[1474079] 2013-08-17 18:30:00 Swansea - Manchester Unitedx;
megosztom