NB I

Ricardo Moniz bosszúra, Pál András jó élményekre számít

Szombat este a Puskás Ferenc Stadionban játssza 203. rangadóját a Ferencváros és az MTK az OTP Bank Ligában. A két csapat edzői és Pál András, a kék-fehérek játékosa nehéz mérkőzésre számítanak, és a jelek szerint mind a zöld-fehéreket tartják esélyesebbnek.

A Ferencváros három mérkőzésen hat pontot szerzett az eddigi fordulókban, a nyitányon bevallottan gyengébb játékkal nyert Pécsen, majd nagyot fejlődve kikapott a Puskásban a Videotontól, a múlt héten pedig nagy csatában 2-1-re verte a bajnok Győrt. A IX. kerületi együttes utóbbi hetei a folyamatosan érkező játékosokról szóltak, még az elmúlt napokban is aláírtak ketten a csapathoz.

Az, hogy nincs még kész az együttes, látszott Győrben is, és a gárda szombat esti teljesítménye is függhet attól, hogy mondjuk Gersont nevezi-e Ricardo Moniz vezetőedző a kezdőbe. A szakember ugyanakkor inkább a múlt hét hőseiben bízik inkább.

"Vissza kell vágnunk, leginkább saját magunk miatt a Videoton elleni kudarc után" - fogalmazott a fradi.hu-nak. - "Meg kell mutatnunk, mit tudunk hazai pályán a csodálatos közönségünk előtt. Fordulatos, nehéz meccsre számítok, amelyet nagy várakozás előz meg mindkét klub részéről. A Győr ellen nyerni tudtunk, remélem, hogy ugyanazt a forgatókönyvet írja majd a sors. A Győr elleni meccs egyértelműen Holman Dávidé volt, remélem, hogy most is így lesz és meg tudja mutatni, mi rejlik benne."

Győr-Ferencváros

Az MTK-nál a nyáron épp ellentétes irányú játékosmozgás volt megfigyelhető, rengetegen távoztak a tavalyi kezdőcsapatból, így Garami Józsefnek sokadszor új csapatot kell építenie. Ez az ilyenkor szokásos nehézségekkel indult, az újonc Mezőkövesdet még 3-0-ra győzték le a kék-fehérek, Diósgyőrben viszont már csak 2-2-re voltak képesek, a Haladás ellen az előző körben pedig kifejezetten gyenge játékkal szenvedtek vereséget. Ahogy az a hatharom.com tippjében már szerepelt, egyre gyengébb formába került tehát az MTK, amit a Fradi keményen megbüntethet. Garami mester is tudja, hogy nem ők az esélyesek.

"Természetesen nagyon készülünk a mérkőzésre, az örökrangadónak megfelelően fokozott izgalommal" - mondta az mtkhungaria.hu-nak a szakmai igazgató. - "Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Ferencváros tovább erősített, sok komoly képességű játékost szerződtettek, és a bajnoki címre hajtanak. Mindent megteszünk majd azért, hogy sikerrel szerepeljünk a találkozón."

MTK-Haladás

A 74 éves szakember már tervezett kezdőcsapatát is elárulta a klubhonlapnak, valószínűleg a Groppioni - Nagy, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes - Poór, Pölöskei, Kanta - Vass, Bese, Pál tizenegyet küldi pályára.

A kezdőbe jelölt játékosok közül Pál András eddig mindhárom meccsen az első perctől játszott, de korábbi sérülése után átlagosan alig több mint egy félidőt töltött a csapatban. Azt maga is elismerte, hogy küzd a meccshiánnyal, de azért bízik abban, hogy nem kell szomorkodniuk szombat este.

"Ahogy az emlékeimben kutatok, nem igazán jut eszembe olyan Fradi elleni összecsapás, amely igazán szép emlék lenne. A tavalyi 4-2 természetesen az, de azt a lelátóról néztem végig. Nem ártana végre egy jó élmény az FTC ellen, de ez nem lesz egyszerű. Ellenfelünk masszív csapat, minőségi játékosokkal, letámadnak, tempót diktálnak. Remélem, hogy jól védekezünk majd, és le tudjuk őket kontrázni, akkor sikerül meglepetést okoznunk" - bizakodott Pál.

Ahogy azt olvashattátok korábban, mi azért nem sok esélyt adunk a kék-fehér együttesnek.

[1480341] 2013-08-17 21:00:00 Ferencváros - MTKx;