Atlétikai vb

Egy fotósnak (is) köszönheti a vb-címet a német súlylökő

Atlétikában olykor nem elég messzire dobni a szert, hanem a meggyőzésben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy valaki világbajnok lehessen - erre szolgált jó példával a német súlylökő David Storl pénteki produkciója Moszkvában.

Nem akármilyen körülmények között ért véget a moszkvai atlétikai világbajnokságon férfi súlylökők fináléja. A versenyt végül a címvédő német Davis Storl nyerte meg, aki a negyedik sorozatban jutott el a győztes távolságig, 21,73 méterig. A mindössze 23 éves német súlylökőnek ugyanakkor nem csak a dobókörben, de a sportdiplomáciában is tennie kellett a vb-címért, lévén ezt a dobását eredetileg elvették tőle a versenybírók.

Az olimpiai ezüstérmes német versenyző azonban nem esett kétségbe, hanem reklamált, majd - ahogy az alábbi videóban is láthatjátok - a közelben ülő sportfotós által készített felvételt is felhasználva bizonyította igazát, hogy nem lépett ki a dobókörből. Így végül a versenybírók csak lemérték a dobást, amely Storl pályafutásának negyedik legjobb eredménye lett, ez pedig később az amerikai Ryan Whiting (21,57) és a kanadai Dylan Armstrong (21,34) előtt az ismételt vb-címet eredményezte számára. Az amerikai csapat a verseny után megóvta ugyan a zsűri döntését, de a tiltakozásnak ezúttal nem adtak helyt.