Premier League

Di Canio öltözői diktatúrában látja a fejlődés útját a Sunderlandnél

A Sunderland márciusban érkezett menedzsere kőkemény szabályokkal igyekszik játékosait rábírni a mérkőzésekhez, az edzésekhez, összességében a munkájukhoz való megfelelő hozzáállásra.

Kávé, kóla, ketchup, majonéz, mobiltelefon, éneklés. A legfontosabb dolgok, amiket Paolo di Canio kitiltott az öltözőből és játékosai mindennapjaiból.

Álláspontja szerint a koffeintartalmú italokat legkésőbb három-négy órával a mérkőzések és az edzések előtt szabad fogyasztani, különben negatív hatással is lehetnek a fizikai teljesítőképességükre és a hangulatukra is. A kólához kért jég pedig emésztési gondokat, gyomorpanaszokat okozhat - tartja. A ketchupot és a majonézt zsírtartalmuk miatt száműzné a focisták étrendjéből, a telefon és az éneklés pedig szerinte zavaró tényezők az öltözőben.

Di Canio nem finomkodik, a kezében tartja az irányítást

"Ha valaki mobiltelefonnal lép be az öltözőbe, akár csak a táskájában van, azt elveszem, és az Északi-tengerbe hajítom" - közölte szigorúan a tréner.

Di Canio szerint furcsa összekacsintások voltak jellemzőek a játékosok és az egészségügyi személyzet a gyúrók között, utóbbiak gyakran falaztak a focistáknak például egy-egy hosszúra sikerült buli után.

"Korábban a masszőrök belementek az ilyen dolgokba, nem mondták a labdarúgóknak, hogy ez így nem jó. Ezért megbeszélést tartottam az egészségügyi személyzettel. Persze volt feszültség, mert belepiszkáltam egy szokásrendszerbe. Senki nem örült a forradalmamnak. De most már konkrét indok nélkül nem fogadom el, ha egy fizioterapeuta azt mondja, egyik vagy másik játékosnak pihennie kell. Ha ugyanis nincs igazi ok, az komoly probléma" - mondta a menedzser.

Végül beszólt a csapatát nyáron elhagyó Titus Bramble-nek is, aki szerint Di Canio sok hibát követett el, és sok tanulnivalója van: "Mindig lesznek elégedetlenkedők, mint az az ostoba, aki már elment. Ha valakinek 88 kilónak kellene lennie, de majdnem 105 kilót nyom, az nem fogja szeretni az én uralmamat. És ez egy átlagos focista volt, nem egy olyan, aki kihagyott fél évet egy sérülés miatt. Ez egyszerűen nem professzionális. Fenntarthatja a véleményét, de valószínűleg nem egy okos srác."

A Sunderland a Fulham elleni meccsel kezdte meg a Premier League idei szezonját. Kíváncsian várjuk, hogy a keménykezű edző irányításával mire lesz képes az együttes.

[1474077] 2013-08-17 16:00:00 Sunderland - Fulhamx;