NB I

Rudolfot lapátra tette a Diósgyőr

Szabadlistára tette Rudolf Gergelyt és L'Imam Seydit a Diósgyőr együttese, amely három fordulót követően mindössze két ponttal áll az OTP Bank Ligában. A két csatár menesztését Kovács Zoltán sportigazgató közölte a miskolciak honlapjával.

Rudolf diősgyőri szerepvállalása is kudarccal végződőtt

Ahogy azt várni lehetett, gyökeres változásokat eszközölt a DVTK vezetősége, miután a csapat az idei szezonban is lélektelen és eredménytelen játékot produkál.

A totális kudarccal záródó debreceni mérkőzés után Tomiszlav Szivics vezetőedző utalt rá, hogy komoly döntések meghozatala várható a héten, a keddi napon pedig hivatalosan is bejelentették, hogy Rudolf és Seydi szolgálataira a továbbiakban nem számítanak Borsodban. 

"Rudolf Gergely és l’Imam Seydi szabadlistára került - közölte Kovács Zoltán, a DVTK sportigazgatója. "Megfelelő ajánlat esetén nem gördítünk akadályt távozásuk elé. Mindkét játékos élő szerződése ellenére szabadon tárgyalhat, a DVTK pedig várja az ajánlatokat."

A sportigazgató azt is elmondta, Rudolf Gergely esetében nem újkeletű dologról van szó, a játékos már három héttel ezelőtt is kérte, engedje el a DVTK.

"A Győri ETO elleni mérkőzést követően azzal keresett meg Rudolf Gergely, hogy nem érzi jól magát Diósgyőrben, ezért távozni szeretne. Úgy gondolom, ilyen körülmények között nem tudja teljes tudásával szolgálni a DVTK-t, ezért elengedjük. Megfelelő ellentételezés fejében távozhat a válogatott csatár"- mondta Kovács, aki elárulta azt is, Seydi esete merőben eltér az egykori válogatott csatárétól. "A francia-szenegáli támadóval Tomiszlav Szivics vezetőedző közölte, hogy a továbbiakban nem számít rá, ezért keressen magának másik csapatot, amely hajlandó élő szerződéséből kivásárolni".

Tomiszlav Szivics együttese a Győr és az MTK elleni döntetlen után négy gólt kapott a Debrecentől. A DVTK a hétvégén a Kecskemétet fogadja, amely két győzelem után 6-2-es, kiütéses vereséget szenvedett a Mezőkövesd ellen.

[1480343] 2013-08-17 16:30:00 Diósgyőr - Kecskemétx;