Bundesliga

Kérdéses a Schalke sztárjának játéka

A Hamburg elleni rangadó első félidejében a Schalke fiatal titánja súlyos rúgást kapott az achillesére, ami miatt Jens Keller vezetőedzőnek le is kellett cserélni egyik legnagyobb sztárját. Julian Draxler játéka a Wolfsburg ellen is kérdéses lesz.

Draxler korai kiválását megérezte a Schalke / bild.de

A német Bundesliga 1. fordulójának zárómérkőzésén a Schalke 3-3-es döntetlent ért el a Hamburg ellen Gelsenkirchenben, a királykékek harmadik - és egyben egyenlítő - gólját a magyar válogatott Szalai Ádám szerezte.

Amilyen jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, olyannyira rémálomszerű lett a folytatás. Már a 84. másodpercben előnybe került a Schalke, miután Draxler labdáját Klaas-Jan Huntelaar juttatta a hálóba, azonban még az első negyedóra előtt Rafael van der Vaart büntetőből egalizált. Ezt követően nem sokkal a hamburgi Tolgay Arslan csúnyán beleszállt Draxlerbe, akit néhány perccel később le is kellett cserélni. "Csak a visszajátszásnál láttam az esetet, de egyértelműen piros lapot kellett volna adnia a játékvezetőket, hiszen a labda már mérföldekkel arrébb volt" - mondta a szituációról Horst Heldt, a Schalke általános igazgatója. Arslan viszont megúszta a belépőt, sőt, még sárga lapot sem kapott, Draxler játéka azonban kérdéses lesz a hétvégén is. "Természetesen nagyon fontos láncszem a csapatban. Láthattuk, hogy Julian nélkül a csapat kreativitása nem az igazi. Reméljük, a hétvégére felépül, bár a mérkőzés óta nem tudott velünk dolgozni" - nyilatkozta Christian Clemens, Draxler csapattársa.

A fiatal középpályás lába nincs túl jó bőrben / bild.de

A Schalke szombaton a Wolfsburg otthonába látogat. A gelsenkirchenieknek az utóbbi időben jól ment a Farkasok ellen, hiszen legutóbb három egymás elleni találkozójukat egyaránt megnyerték, legutóbb márciusban a Wolksvagen arénában tudtak nyerni 4-1-re. 

[1479002] 2013-08-17 15:30:00 Wolfsburg - Schalke 04x;