Gálamérkőzés

Vezetett a Győr, de könnyedén nyert a Bayern az ETO Parkban

  • MTI

A papírformának megfelelően a BL-, Bundesliga- és Német Kupa-címvédő Bayern München nyerte a magyar bajnok Győri ETO otthonában rendezett vasárnapi gálamérkőzést.

A Bayern padja az elején erősebb volt, mint a kezdőcsapata - Fotó: MTI

Az első félidőben kényelmesen játszott a BL-győztes Bayern, a németeket meglepte a Győr bátor fellépése. A magyar bajnok a félidő hajrájában megszerezte a vezetést, és egygólos előnnyel vonult pihenőre.

A szünet után a hazaiak sokat cserélték, ugyanakkor Josep Guardiola is pályára küldte a nyáron megszerzett Mario Götzét, akinek ez volt a debütálása a bajor alakulatban. A rivális Borussia Dortmundtól érkezett német válogatott játékos belül meg is hálálta a bizalmat, és vezérletével könnyedén fordított a német bajnok.

Gálamérkőzés
INFO Győri ETO FC-Bayern München 1-4 (1-0)
gólszerző: Martínez (40.), illetve Shaqiri (58., 70.), Götze (62., 90.)
 
Győr: Sztevanovics (Kamenár, 1., Nagy G. 72.) – Wolfe, Lipták (Stanisic, a szünetben), Lang (Völgyi 65.), Dinjar (Pátkai 65.) – Kamber (Svec, a szünetben), Mevoungou (Kalmár 32.), Nicorec (Burgos 52.) – Martínez (Varga R., a szünetben), Strestík (Koltai 72.), Andric (Kronaveter 52., Lázok 72.)
 
Bayern München: Starke – Contento, Van Buyten, Kirchhoff, Rafinha – Thiago, Weiser (Götze 55.), J. Martínez – Shaqiri, Müller (T. Schweinsteiger 74.), Derflinger (Ribéry 64.)
[1548693] 2013-08-11 16:00:00 Győr - Bayern Münchenx;