NB I

Minket senki sem állíthat meg - Ricardo Moniz

Szombat este a Ferencváros együttese a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában lép pályára az OTP Bank Liga 3. fordulójának rangadóján. A fővárosi zöld-fehérek a Videoton ellen elszenvedett vereség után javítanának, míg a kisalföldiek első győzelmük megszerzésére törekednek. A ferencvárosiak mestere szerint az ő csapata sosem marad a padlón.

Moniz ígéri: a Fradit senki nem állíthatja meg

Több kritika is érte Ricardo Monizt a Videoton elleni meccset követően, mivel a szurkolók kifogásolták, hogy a fehérváriak elleni rangadón egy felforgatott felállásban küldte pályára a Ferencvárost. A zöld-fehérek holland mestere vállalta a felelősséget, de a fradi.hu-nak adott nyilatkozatában  már a soron következő feladatokról beszélt. 

"Az eredmény mindenki hangulatát meghatározta" - kezdte mondandóját a szakember."Ha azonban profi vagy, akkor az ilyen vereségek után azonnal fel kell, hogy állj. Ez az én felelősségem, de ígérem, mi sosem maradunk a padlón. A mérkőzés első öt perce nagy csalódás volt, de rögtön meg tudtunk újulni, és már a félidőig három nagy helyzetet kialakítottunk. Ezekből a lehetőségekből legalább egy gólt szereznünk kellett volna. Egyet ígérhetek a jövőre nézve: minket senki sem állíthat meg. A Ferencváros a múltban is mindig, mindenhonnan visszatért az élre, és ez most is így lesz."

A Győr elleni egy igen feszült hangulatú mérkőzésre van kilátás, hiszen emlékezhetünk, a két csapat tavaszi meccse nem éppen barátságos légkörben zajlott. Tovább szította az indulatokat, hogy a Fradi nem járult hozzá a Rába-partiak halasztási kérelméhez sem.

"Nagyon tiszteljük a Győrt. Az ETO az előző szezonban megérdemelten nyert bajnokságot, hiszen a lehető legtöbbet hozta ki a csapatból. Hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyet tavaly játszottunk velük, de most nem lehetünk gyengék, gólokat kell szereznünk. Nagyon sokat kell tennünk azért, hogy a gólhelyzeteinket belőjük: rengeteget edzeni és koncentrálni. Ha megszerezzük a kellő önbizalmat, akkor nem tartok a jövőtől. Nagyon nagy érzelmek lesznek a pályán a Győr ellen, de azért leszünk ott, hogy kétszáz százalékot nyújtsunk és győzzünk." - mondta Ricardo Moniz. 

A szombati rangadón a holland biztosan nem számíthat Alekszandr Alempijevics játékára, akit Kassai Viktor a Vidi ellen kiállított, majd az MLSZ négy hónapra eliltott. A védelemben így ismét szerepet kaphat a hétvégén gyermeteg hibát elkövető Mark Otten. Nagy kérdés továbbá, hogy milyen az öltözői hangulat azok után, hogy a csapatkapitány Jova Levente és Vladan Csukics vasárnap a közönség szeme láttára ugrott egymásnak

A győriek részéről Pintér Attilának is lesz néhány sérültje, ráadásul a szombathelyen kiállított Komenar helyett - aki eddig pazar formát mutatott - a Szasa Stevanovics áll majd a kapuban. 

Az egykori FTC-játékosból lett vezetőedző biztos abban, hogy csapata otthon tartja a három pontot. "A csapat minden meg fog tenni azért, hogy a három bajnoki pontot megszerezze, és szerintem meg is fogja. Nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására, akik a Diósgyőr és a Haladás elleni mérkőzésen is nagy erőket mozgósítottak a játékosokban, az ő segítségük is kellett ahhoz, hogy az emberhátrányt és a mérkőzést is ki tudjuk egyenlíteni. Ma este még nagyobb szükség lesz rájuk, ezért bízom abban, hogy sokan kijönnek majd és szurkolnak nekük.

Pintérhez hasonlóan a bukmékerek is hisznek abban, hogy a bajnok megszerzi a győzelmet, hiszen a szorzók alapján az ETO számít a találkozó favoritjának. A közelmúlt statisztikája mindenesetre a hazaiak mellett szól, hiszen az ETO páratlan sorozatban van, hiszen az eddigi hatvannégy egymás elleni találkozóból egyszer fordult elő, hogy egymás után három alkalommal is vereséget szenvedjen a fővárosi csapat - 1987 és 1989 között - most viszont már négyes győzelmi szériánál tart a Győr. Az utolsó négy összecsapáson az alábbi eredmények születtek: 1-0, 2-0, 1-0 és 2-1. Az FTC utoljára 2004-ben nyert Győrött.

[1480332] 2013-08-10 21:00:00 Győr - Ferencvárosx;