NB I

Bombagólokkal győzte le a Ferencváros a Győrt

A várakozásoknak megfelelő, izzó feszültséget hozó mérkőzésen legyőzte idegenben a Ferencváros a Győrt az OTP Bank Liga 3. fordulójának csúcsrangadóján.

A kezdeti tapogatózás után az első lehetőség a Ferencvárosé volt, a 10. percben Tuijp cselezte túl magát, becsúszva mentettek előle. Kicsivel később hasonló helyzet következett: Jennertől kapott labdát, de az átvétel után már nem tudott lőni. Erre már a Győr is válaszolt egy helyzettel, Trajkovics lendületből érkezve lőhetett a tizenhatoson belül, de csúnyán eltörte a labdát.

A folytatásban kicsit lassult a tempó, egy Jenner-, illetve egy Varga-féle távoli lövést jegyezhettünk fel. A 34. percben aztán kitört a balhé, Kamber mellett Böde elesett a tizenhatoson belül. Bár megadhatónak tűnt a tizenegyes, a játékvezető nem fújt, ehelyett a lelátóra küldte a reklamáló Ricardo Monizt.

Az első gólra a második félidő elejéig kellett várni, akkor egy bedobásnál elaludt a Fradi-védelem, Vargát senki nem követte, ő pedig a hálóba vágta a középen mindenki mellett átpattanó labdát. (1-0)

Az 54. percben szinte eldönthette volna a meccset a Győr, de az újabb bedobás után Andrics nem találta el a labdát, végül felszabadítottak a vendégvédők. Percekkel később pedig Holman egy óriási góllal egyenlített. Böde a bal oldalon ment le az alapvonalig, a középre adott labdája a középpályás elé került, aki lekészítette magának, és remek mozdulattal a tizenhatoson kívülről a bal felsőbe bombázott. (1-1)

Egy győri lesgól volt a következő emlékezetes jelenet, majd Szasa Sztevanovics, a hazaiak kapusa sérült meg nagyon csúnyán. Diallo egy teljesen felesleges ütközésbe ment bele vele szemben, amire a hálóőrt nem volt felkészülve, az álla a csatár vállának ütközött, ő pedig ájultan terült el a füvön. Mentő jött érte, és bár rövidesen magához tért, természetesen nem játszhatott tovább, kapust kellett cserélni.

Nem ezen múlott, de az ETO egy pontot sem tudott otthon tartani, mivel a 88. percben egy remek Jenner-Böde kényszerítő után előbbi 18 méterről a bal felsőbe küldte a labdát. (1-2)

Ugyan ötperces hosszabbítás zárta a meccset Sztevanovics ápolása miatt, a Győrnek csak egy lehetősége volt az egyenlítésre, Jova pedig azt is hárította. A Ferencváros így 2004 óta először győzte le idegenben a bajnokot.

[1480332] 2013-08-10 21:00:00 Győr - Ferencvárosx;