Felkészülés

A Sevilla elrontotta a MU és Rio Ferdinand ünnepét - videó

Péntek este a 34 esztendős angol válogatott védő, Rio Ferdinand tiszteletére rendeztek felkészülési mérkőzést az Old Traffordon, ahol a Manchester United a Sevillát fogadta, ám némi meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett. Az ünnepeltet elszomorította az eredmény, Ferdinand azonban úgy véli, a történtek nem befolyásolják a csapatot a Wigan Athletic elleni Community Shield-mérkőzés előtt.

Rio Ferdinand ünnepébe belerondított a Sevilla - Fotó: AFP

"Szerettünk volna nyerni, nem vagyunk boldogok, amiért nem sikerült. Vasárnap mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát" - fogalmazott a hátvéd, aki 2002 óta több mint négyszáz mérkőzésen viselte a Vörös Ördögök szerelését. "Nem sok játékos játszik tíz évig megszakítás nélkül ugyanabban a klubban, erre büszke leszek, ha egyszer befejezem a pályafutásom. Addig viszont még meg kell nyernem néhány dolgot."

A Sevilla elleni kudarc egy újabb csapás David Moyes menedzsernek, akinek az irányítása során a regnáló angol bajnok hat előkészületi találkozójából csupán kettőt tudott megnyerni. Két döntetlen mellett, ugyanennyi vereség rondít bele a képbe. Ferdinand szerint a Sir Alex Fergusont váltó szakember jó munkát végez, ráadásul kiváló fiatalok épít a csapatba Jesse Lingard és Adnan Lanuzaj személyében.

A United vasárnap a Wigannal mérkőzik meg a Community Shield trófeájáért, majd jövő szombaton a Swansea otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

Felkészülési mérkőzés
INFO Manchester United-Sevilla 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Valencia (64.) illetve Vitolo (21.), Marin (25.), Rabello (90+1.)
[1483359] 2013-08-09 20:35:00 Manchester United - Sevillax;