Orosz foci

Kirúgták az Anzsi edzőjét, Eto'o lehet a következő

Nem tartott sokáig Rene Meulensteen megbízatása a dagesztáni sztárcsapat élén, Konstatntin Remcsukov elnök 16 nappal kinevezése után megköszönte a holland szakember munkáját.

Hiába költött idén nyáron is eurómilliókat az Anzsi Mahacskala a keret megerősítésére, az orosz liga első négy fordulója után mindössze két ponttal, győzelem nélkül a 13. helyen szerénykedik. Az Anzsi lemaradása a legfőbb riválisokkal szemben már most is jelentősnek mondható, így nem lehet csodálkozni azon, hogy a tulajdonosok nem repesnek a boldogságtól.

Mint ismert, a holland Guus Hiddink - némileg váratlanul - a második forduló után benyújtotta lemondását, amit a klub vezetősége el is fogadott, majd a helyére honfitársát, a korábban a Manchester Unitednél is dolgozó René Meulensteent nevezték ki. Mivel a váltás után is pocsék formát mutatott a csapat, Konstantin Remcsukov elnök drasztikus lépésekre szánta el magát.

Azon kívül, hogy Meulensteennek mennie kell, Remcsukov további súlyos változtatásokat helyezett kilátásba. Az elnök átgondolná a klub idei évre vonatkozó költségvetését, a jelenlegi 180 milliós büdzsét 50-70 millió dollárra faragná le. Ezt természetesen további személyi változásokat eredményezne, így a gárda sztárjátékosai is veszélybe kerültek. Samuel Eto'o, Lassana Diarra, Willian, Alekszandr Kokorin, Igor Deniszov és Christpher Samba sorsa a jelen állás szerint a "levegőben lóg", ők valamennyien csúcsgázsit kapnak az Anzsinál.

Hogy egy olyan klubnál, ahol a "pénz nem számít", miért van szükség ilyen hirtelen történő változtatásokra, arról Oroszországban megoszlanak a vélemények. Az egyik tábor a tulajdonos Szulejman Kerimov üzleti veszteségeivel magyarázza a lépéseket, míg mások szerint pusztán arról van szó, hogy a vezetőség és szponzorok elveszítették bizalmukat a túlfizetett sztárokkal szemben.

A bajnoki címre pályázó Anzsi legközelebb augusztus 17-én Szentpéterváron, a Zenit ellen vív majd rangadót, öröm az ürümben, hogy addig még van idejük rendezni a sorokat.

[1477472] 2013-08-17 16:15:00 Zenit Szentpétervár - Anzsi Mahacskalax;