Tipp

Ki lő gólt az Elfsborg-Celtic meccsen?

  • Tomihmv
megosztom

A Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának szerdai visszavágói közül az Elfsborg-Celtic kecsegtet remek profitlehetőséggel. Mindkét gárdánál fontos támadójátékosok nem állnak a vezetőedzők rendelkezésére, ezért, illetve az óriási tét miatt kevés gólra számítunk ezen az összecsapáson.

Vajon Jorgosz Szamarasz sikerrel jár az Elfsborg-Celtic meccsen? - Fotó: www.goal.com

Elfsborg-Celtic
Hathárom-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 alatt
Végeredmény: Elfsborg-Celtic 0-0
Iroda: Pinnacle @ 1.88
Iroda: Betfair @ 1.86
Iroda: 188BET @ 1.85
Eddig éri meg: 1.80
Tipperősség: 5/10

Nyert!
A tippünk egy percig sem forgott veszélyben, hiszen a nagy tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Ezt a statisztika is alátámasztja, mivel mindössze két (!) kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel.

A felek július utolsó napján találkoztak Glasgow városában, amikor a Celtic Kris Commons fejesgóljával megnyerte a mérkőzést. Végig a zöld-fehérek játszottak mezőnyfölényben, azonban legtöbbször ez meddőnek bizonyult, hiszen komoly helyzetet nem igazán tudtak kidolgozni. A góljukat is egy bedobás utáni beívelést követően szerezték. A vendég Elfsborg az egész találkozó alatt a védekezésre összpontosított, egy-két kontratámadást és Anders Svensson kapufáját leszámítva a svédeknek sem voltak igazi helyzeteik.

Elfsbog-Celtic egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Celtic-Elfsborg 1-0 Bajnokok Ligája-selejtező

Az Elfsborg hazai pályán jól szerepel, amit lényegében a műfüves pályaborításuknak köszönhetnek a sárga-feketék. A Boras Arénában sok gólt szereznek, azonban több gólerős játékos sem áll Jörgen Lennartsson vezetőedző rendelkezésére. A csapat többszörös házi gólkirálya, Lassen Nilsson biztosan nem lép pályára szerdán, míg Mohamed Bangura játéka erősen kérdéses (az afrikai csatár jelenleg az Elfsborg legeredményesebb játékosa). Rajtuk kívül még a sárga-feketék legértékesebb futballistája, Niklas Hult sem szerepelhet a Celtic ellen. Így adva van a kérdés, ki szerez majd gólt a hazai csapatban?

Ami a vendégeket illeti, a Celtic nagyon jó eredményt el az odavágón, vagyis nem neki kell futnia az eredmény után. Amúgy sem arról híres a skót csapat, hogy fejetlenül támadna, ha idegenben lép pályára. Neil Lennonéknak még a műfűvel is meg kell küzdeniük, hiszen Skóciában egyetlen csapat pályáján sincs ilyen borítás. Vagyis ez szokatlan lesz a Celtic számára, ám mivel előnyben van a csapat, így nyugodtan járathatják hátul a labdát a zöld-fehér játékosok. Nem mellesleg a skótok első számú gólfelelőse, Gary Hooper távozott a nyár folyamán, akinek a pótlását még nem sikerült megoldani. Hiába játszott Anthony Stokes az odavágón elöl, mégis a középpályás, Commons szerezte a gólt. Igaz, a hétvégén duplázott Stokes, de a Ross County teljesen más kávéház, mint az Elfsborg. Ráadásul szerdán nem léphet pályára Derk Boerrigter, Tom Rogic és Virgin van Dijk sem, akik közül többen is az előre játékért felelősek.

Látható, hogy már az első mérkőzés is majdnem unalomba fulladt, akkor mire számíthatunk a második mérkőzésen, ha ilyen fontos támadó játékosok nélkül lépnek pályára a csapatok? A Celtic vélhetően lassítani és tördelni fogja a játékot, hogy az Elfsborg ne tudjon támadásba lendülni, mivel a skótok vannak kedvezőbb pozícióban. Vagyis Neil Lennonék egyértelműen a kontrajátékra rendezkedhetnek be, de egyébként is ez nagyon jól megfigyelhető a Celtic idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésein az elmúlt pár évben. Az Elfsborg sem ajtóstul ront majd a házba, hiszen egy gólt könnyedén le lehet dolgozni, így a svédeknek nem kell azon görcsölni, hogy nem lesz elég idejük arra, hogy eltüntessék a hátrányukat. Emellett a védekezésükre is oda kell figyelniük, mivel, ha kapnak egy gólt, akkor a sárga-feketéknek már hármat kellene lőniük, ami ilyen előjelek után nem biztos, hogy összejön…

Már az első mérkőzésen is mindkét mester ultradefenzív felállásban küldte pályára csapatát, véleményünk szerint ez szerdán sem lesz másképp. Ráadásul az óriási tét miatt (aki itt továbbjut, az már biztos, hogy legalább az Európa Liga csoportkörében szerepelhet) mindkét csapat a biztosat választja majd a bizonytalan helyett, vagyis véleményünk szerint nem igazán számíthatunk gólzáporra az Elfsborg-Celtic meccsen.

[1520166] 2013-08-07 19:45:00 Elfsborg - Celticx;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Elfsborg Eredmény Celtic Eredmény
AIK Stockholm-Elfsborg 2-1 Celtic-Ross County 2-1
Celtic-Elfsborg 1-0 Celtic-Elfsborg 1-0
Atvidabergs-Elfborg 1-1 Celtic-Mönchengladbach 1-2
Daugavpils-Elsborg 0-4 Celtic-Cliftoville 2-0
Elfsborg-Daugavpils 7-1 Brentford-Celtic 1-2
megosztom