Vizes vb

A világbajnok pólócsapat kétharmada sérült vagy beteg volt a döntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert múlt szombaton a barcelonai vizes világbajnokságon. A mieink Montenegrót győzték le 8-7-re úgy, hogy a keret nagy része betegséggel, sérüléssel küzdött.

Szivós (b) a könyökével bajlódott - Fotó: AFP

Az köztudott, hogy a csapatkapitány Varga Dániel kezéből a Barcelonába utazást megelőző napon szedték ki a kézműtétnél alkalmazott drótdarabokat. Először arról volt szó, hogy az első három meccsen nem is játszik, de "természetesen" kezdettől vízben volt, s nem is akárhogyan vízilabdázott. Rendkívüli erőfeszítéseket kellett tennie annak érdekében, hogy eleget tegyen a saját maga által meghatározott elvárásnak - írja a vlv.hu szakportál.

Az idő előrehaladtával egyre több embernek lett kisebb-nagyobb sérülése. A döntő előtti napon Szivós Márton a könyökét fájlalta, a hátránygyakorlás közben sérült rá az egyik meccsen szerzett könyöksérülésére.

Ekkor már majdnem egy hete nem tudott rendesen fogni a bal, vagyis lövőkezével Madaras Norbert. Egy korábbi nagyon kellemetlen sérülése újult ki az egyik meccsen, s attól kezdve csak a nyilvánosság előtt nem volt bekötve az ujja, illetve nem fogott jégtömlőt a hüvelykujjához szorítva. A világ élmezőnyébe ezen a vb-n berobbant Vámos Márton bal könyöke a Montenegró elleni döntőben megrándult, sérülten játszotta végig a vb-finálét.

Miként Hárai Balázs is, akit a kemény montenegrói védők a második negyed elején úgy vettek kezelésbe, hogy elrepedt a bordája, így küzdött tovább. Vagyis két balkezes és az egyik center küzdött folyamatosan a néha elviselhetetlen fájdalommal.

A vb legjobb játékosának megválasztott Varga Dénes lábát pedig az ujjainál ekkorra már rendkívül látványos véraláfutás díszítette. Ráadásképp a döntő reggelén Bátori Bence, Decker Ádám és Nagy Viktor gyomorrontással küzdött az előző napi vacsora miatt. Bátorinak enyhébb lefolyású hasmenése volt, ám Decker Ádám még hányt is, ahogyan Nagy Viktor sem volt jól. Aztán este a torna legjobb kapusához méltóan parádézott. Ő amúgy még korábban, egy edzésen összeszedett egy kellemetlen ujjsérülést.

Dr. Gábor Antal csapatorvos minden tudását és eszköztárát bevetette, hogy "járóképes" állapotba hozza az érintetteket, akikre este nem a szelídségéről híres montenegrói alakulat várt. És akiket aztán fantasztikus meccsen megvertek a magyarok, és ismét felültek a vízilabdavilág trónjára.