Utánpótlás

A Honvéd visszavágott a Partizannak, Kispesten marad a Merkantil Bank Kupa

Péntektől hétfőig rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna került megrendezésre a Bozsik Stadionban, ahol az U18-as korosztály csapatai mérkőztek egymással.

A Honvéd-Magyar Futball Akadémia játékosai nyerték a rangos tornát

A házigazda Honvéd-Magyar Futball Akadémia két győzelemmel biztosította helyét a fináléban, miután az angol West Bromwich Albion (4-1) és a szlovák MFK Ruzomberok (3-0) ellen is háromgólos sikert aratott. A kispestiekre - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét a szerb Partizan várt a döntőben, a belgrádiak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia-Videotont, valamint a román Dinamo Bukarestet megelőzve nyerték meg csoportjukat.

A 2012-es fináléval ellentétben, amikor a házigazda kétgólos hátrányból talpra állt ugyan, de végül 3-2-re kikapott, ezúttal már négy perc elteltével vezetést szereztek a piros-feketék, hat találatig pedig meg sem álltak. A szerbek nehezen viselték a kudarcot, a játékvezető három labdarúgójukat is kiállította, így a Partizan nyolc emberrel fejezte be a mérkőzést.

A torna ötödik helyén a Dinamót legyőző West Brom végzett, a bronzérmet pedig a rózsahegyiek szerezték meg, miután a harmadik helyért vívott csatát 2-1-re megnyerték a PFLA-val szemben.

Honvéd-Merkantil Bank Kupa
döntő
Budapest Honvéd-MFA - Partizan Beograd 6-1 (2-1)
Gólszerző: Tóth Benjámin (4., 29., 57. - büntetőből), Bobál Dávid (72.), Csábi Mihály (75.), Koszta Márk (79.) illetve Dusan Vukcsevics (37.)
Kiállítva: Uros Tepavac (40+1.), Jovan Kristic (50.), Miladin Stevanovic (78.)
Honvéd-Merkantil Bank Kupa
végeredmény
Győztes: Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia
2. Partizan Beograd
3. MFK Ruzomberok
4. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia-Videoton
5. West Bromwich Albion
6. Dinamo Bucuresti
 
A legjobb mezőnyjátékos: Sasa Lukics (Partizan Beograd)
A legjobb kapus: Gazsi Tamás (Honvéd-MFA)
A gólkirály: Tóth Benjámin és Koszta Márk (mindketten Honvéd-MFA) 3-3 góllal