Tipp

Vasárnap a gólok szállíthatják a profitot

  • Tomihmv
megosztom

Általában ha egy újonc együttes látogat egy olyan csapathoz, amely az előző szezonban komoly eredményeket ért el, ott bizony nincs sok keresnivalója. Lehet, hogy vasárnap is így lesz, de nagyon könnyen előfordulhat az ellenkezője is. Mi ezért a gólokban látunk komoly profitszerzési lehetőséget a Thun-Aarau és az Utrecht-Go Ahead Eagles mérkőzéseken.

A Thun folytathatja jó sorozatát, ami a góllövést illeti. - Fotó: uk.eurosport.yahoo.com

Thun-Aarau
Hathárom-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
Végeredmény: Thun-Aarau 2-2
Iroda: Betfair @ 1.69
Iroda: Pinnacle @ 1.69
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 5\10

Nyert!
A mérkőzés elejét nagyon megnyomták a csapatok, aminek köszönhetően a tippünk már a 27. percben "bezöldült".

A Thun együttese jelenleg a hetedik helyen áll három fordulót követően a svájci bajnokságban. A piros-fehérek emellett az Európa Ligában is vitézkednek, ahol nagyszerű eredményeket értek el. A második körben egy grúz csapatot búcsúztattak, míg csütörtökön Svédországban, a Hacken otthonában tudtak diadalmaskodni, vagyis nagyszerű előjelekkel várják a visszavágót.

A nyári idényben a Thun vezetői egyben tartották az elmúlt szezon sikercsapatát, aminek köszönhetőn a gárda támadójátéka egyáltalán nem esett visszább. Sőt, sokkal látványosabban építik fel támadásaikat a piros-fehérek, aminek köszönhetően az új idény tétmérkőzésein legalább kétszer mindig betaláltak, pedig már hat meccsen is túl vannak. Igaz, a védelem is nagyon „gólerős”, hiszen csak a grúzok elleni hazai mérkőzésen úszták meg kapott gól nélkül…

Ami a vendégeket illeti, az Aarau a nyolcadik pozícióból várja a vasárnapi mérkőzést. A fekete-fehéreknek nincs könnyű sorsolása, hiszen idegenben eddig a két Bajnokok Ligájában is érdekelt csapattal (Basel, Grasshoppers) játszott, míg most az Európa Ligás Thunhoz látogat.

Az újonc együttes megilletődötten kezdte az idényt, hiszen nagyon simán kikapott Baselben, igaz azután lemosta a Luzern együttesét a pályáról. A Grasshoppers ellen viszont a góljaik ellenére nem sok momentumuk volt a fekete-fehéreknek. Az Aarau már hét gólt is szerzett a bajnokságban, igaz ötször (!) szöglet után volt eredményes. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a szögleteket nagyszerűen megkomponált támadások után harcolták ki. A kapus és a védelem közt viszont még nincs meg a kellő összhang, amire a Grasshoppers elleni találkozó nagyon jó példa, ezért is lehet az, hogy az újonc idei minden tétmeccsén legalább két gólt kapott…

A két csapat legutóbb 2011-ben találkozott egy felkészülési találkozó keretén belül. Az akkor még másodosztályú Aarau megsemmisítő vereséget szenvedett, hiszen a Thun 4-0 arányban tudott nyerni.

Thun-Aarau egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2011 Thun-Aarau 4-0 Felkészülési mérkőzés
2009 Aarau-Thun 2-1 Felkészülési mérkőzés
2008 Aarau-Thun 3-0 Svájci Szuperliga

A fentiekből kiderült, hogy mindkét gárda nagyon gólérzékeny mind elöl, mind hátul. A Thun jelenleg jobb csapat, viszont mivel két fronton harcol, így az Aaraunak is lehet keresnivalója ezen a mérkőzésen. Ráadásul mindketten szeretnének nyerni, hogy feljebb kapaszkodjanak a tabellán, így biztos, hogy a felek támadófelfogásban játszanak majd vasárnap. Mondanunk sem kell, hogy ezek miatt nagyon könnyen előfordulhat, hogy legalább három találat születik a vasárnapi mérkőzésen.

[1471653] 2013-08-04 13:45:00 Thun - Aaraux;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Thun Eredmény Aarau Eredmény
Hacken-Thun 1-2 Grasshoppers-Aarau 4-2
Young Boys-Thun 3-2 Aarau-Luzern 4-2
Chikhura-Thun 1-3 Basel-Aarau 3-1
Thun-St. Gallen 3-2 Young Boys-Aarau 1-2
Thun-Chikhura 2-0 Aarau-Wohlen 3-3

Az Utrech futballistái most kárpótolhatják szurkolóikat. - Fotó: www.asianfootballfeast.com

Utrecht-Go Ahead Eagles
Hathárom-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
Végeredmény: Utrecht-Go Ahead Eagles 1-1
Iroda: Betfair @ 1.65
Iroda: Fortunawin @ 1.62
Eddig éri meg: 1.60
Tipperősség: 5\10

Nem nyert!
A mérkőzésen végig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, azonban a játékosok mindössze két lehetőséget használtak ki.

Az Utrecht az előző szezonban kiharcolta, hogy idén az Európa Ligában szerepelhessen, azonban igencsak balul sült el a nemzetközi kupaszereplés a holland együttes számára. A piros-fehérek kiestek a luxemburgi (!) Differdange-zsal szemben. Igaz, a nyáron több meghatározó játékos is távozott az Utrechttől, mint például Mike van der Hoorn vagy Jan Wuytens. Míg érkező oldalon Timothy Derjick és Steve de Ridder oldhatja meg a távozó játékosok pótlását.

A kiesés egyetlen pozitívuma, hogy a csapat nem felejtett el gólt rúgni, hiszen a két mérkőzésen összesen négyszer talált be az Utrecht. Viszont a tavalyi stabil védekezésnek idén nyomát sem láthatni a piros-fehéreknél, hiszen a luxemburgi kiscsapat ötször is mattolta Jan Wouters együttesét…

Ami a vendégeket illeti, a Go Ahead Eagles az 1995-1996-os szezont követően sokadik próbálkozásra az elmúlt szezonban végre kiharcolta, hogy újra az élvonalban szerepeljen. Ehhez képest a sikeredző, Erik ten Hag inkább a Bayern München II kispadját választotta. Helyére Foeke Booy érkezett, aki korábban több évig, három felvonásban is volt az Utrecht edzője.

A piros-sárgáknál nagy volt a jövés-menés, de véleményünk szerint a Sasok pozitívan jöttek ki az igazolásokból. A gárda felkészülése kiválóan sikerült, hiszen például az AZ Alkmaar együttesét 3-0-ra megverte. Valamennyi mérkőzésen sikerült gólt szereznie a Go Ahead Eaglesnek, igaz szinte majd minden találkozóján kapott is. Ha a Sasok átmentik a nyári formájukat a szezonra, akkor komoly meglepetéseket is okozhatnak a bajnokságban. Lehet, hogy már az első játéknapon leteszik a névjegyüket…

A két csapat legutóbb 2000-ben találkozott egymással Utrecht városában a Holland Kupa keretén belül. A felek egy nagyon gólgazdag (5-3) mérkőzést játszottak, miután a hazai csapat örülhetett a továbbjutásnak.

Utrecht-Go Ahead Eagles egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2010 Utrecht-Go Ahead Eagles 5-3 Holland Kupa

Mint minden holland csapat, az Utrecht és a Go Ahead Eagles is igen gólérzékeny, de a többi gárdával ellentétben itt a védelmek is azok. A piros-fehérek erősebb játékoskerettel rendelkeznek, ám láthattuk, hogy egy luxemburgi csapat is képes volt őket megtréfálni. A hazaiaknak be kell bizonyítaniuk, hogy az EL-kiesés csak egy kisiklás volt, míg az újonc gárda szeretne jól bemutatkozni az élvonalban. Elnézve az Utrecht formáját erre minden esélye megvan a piros-sárgáknak, főleg annak tükrében, hogy Booy nagyon jól ismeri a hazai csapatot. Mivel két olyan gárdáról beszélünk, akik szeretnek és mernek is támadni, így véleményünk szerint minden esély meg van arra, hogy legalább három gól szülessen ezen a mérkőzésen.

[1472981] 2013-08-04 14:30:00 Utrecht - Go Ahead Eaglesx;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Utrecht Eredmény Go Ahead Eagles Eredmény
Utrecht-Differdange 3-3 Go Ahead Eagles-Sivasspor 1-2
Differdange-Utrecht 2-1 Go Ahead Eagles-Excelsior 4-1
Utrecht-Twente 1-2 Go Ahead Eagles-AZ Alkmaar 3-0
Twente-Utrecht 0-2 Volendam-Go Ahead Eagles 1-0
Utrecht-Heerenveen 2-1 Go Ahead Eagles-Volendam 3-0
megosztom