Vizes vb

Én csak elültettem a magot, ők hagyták kinőni - Benedek Tibor

  • VNA

A magyar válogatott háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya most már edzőként is világbajnok lett.

A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor a mob.hu kamerája előtt nyilatkozott a szombat esti Montenegró elleni döntő után pár perccel. A magyar válogatott szenzációs 8-7-es győzelmével Benedek Tibor szövetségi kapitány azon kevés magyar sportember közé került be, akik edzőként és játékosként is világbajnokok voltak csapatsportágban. Ez korábban csak a szintén vízilabdázó Faragó Tamásnak (1973-ben játékosként, 2005-ben a női válogatott edzőjeként) sikerült.

Hasonlóan sikeres volt a játékosként szintén negyven éve Belgrádban világbajnoki címet szerző Görgényi István (ő a 2000-es sydneyi olimpián az ausztrál női válogatottat vezette sikerre) és Kásás Zoltán is, utóbbi a 2003-as barcelonai vb-n Kemény Dénes másodedzőjeként élhetett meg magyar vb-címet a medence partjáról is.

"Egészen más érzés ez most kapitányként, mint játékosként volt, bár pályafutásom végén már éreztem hasonlót a mostanihoz, amikor a többiek örömét láttam - mondta Benedek Tibor a döntő után. - A félidőben már mondtam a fiúknak, mi jobban akarjuk a győzelmet, és meg is fogjuk nyerni a meccset."