Tipp

Új elnök, új edző, új célok - használjuk ki!

  • mr.blonde
megosztom

A francia másodosztály vasárnap délutáni mérkőzésén a feljutásra pályázó Lens a kiesésjelölt CA Bastiát fogadja. A hazaiak kiváló játékosokkal erősítettek a nyáron, ezért is sikerülhet jobban nekik a szezonkezdet.

A PSG-vel idő előtt szakított, Kombouare számára most a feljutás a cél

Lens - CA Bastia
Hatharom-tipp: Lens -0,75
Végeredmény: 1-0
Iroda: Pinnacle@1.85
Iroda: Bet365@1.77
Iroda: BetRedkings@1.71
Tipperősség: 7/10
Eddig éri meg: 1.70

Tét fele nyert!
Noha elég egyoldalúra sikeredett ez a mérkőzés, a Lens nem tudott nagy arányú győzelmet aratni, azért ne legyünk elégedetlenek, a tipp így is nyertes lett.

Európa számos más bajnokságához hasonlóan a francia másodosztályban is elrajtolnak a küzdelmek hétvégén. A vasárnapi találkozón egy korábbi élvonalbeli csapat fogad egy szerényebb múltú gárdát, hiszen a Lens a CA Bastiát látja vendégül - utóbbi nem keverendő a Bastia csapatával!

Az előző idényben a pályaválasztó Lens a 12. helyen végzett a Ligue 2-ben, köszönhetően annak, hogy a szezon hajrája botrányosra sikeredett, hiszen az utolsó 11 találkozója közül egyet sem tudott megnyerni a csapat.

A hírek szerint a nyáron sikerült rendezni a sorokat, és az idei idénynek már igen komoly ambíciókkal vág neki az együttes. A szezon után visszatért a régi-új elnök, Gervail Martel és a jelek szerint gatyába rázta a klubot. Első és egyik legfontosabb intézkedései között szerződtette a korábbi Valenciennes- és PSG-trénert, Antoine Kombouarét. Az új szakvezető igen elismert edző hazájában, így személye garancia volt a játékosoknak a sikerre és a komoly munkára. Ennek is köszönhetően jól szerepelt a Lens az átigazolási piacon: szerződtette Ahmed Kantarit, aki a Brest csapatkapitánya és belső védője volt, az Anderlechtből a támadó középpályás Pablo Chavarríát, a Legia Varsó szerb támadóját, Danijel Ljuboját, a Debrecenből Adamo Coulibaly-t, a francia U20-as válogatott kapusát, Alphonse Aréolát pedig kölcsönvették. Komboraré meggyőzte az expsg-s Loick Landrét is, valamint az előző szezonban 11 gólig jutó Yoann Touzghart, aki szintén kölcsönbe érkezeik az Amiens együttesétől.

A Bastia csapata a tavalyi idényben bronzérmes lett a harmadosztályban, így felkerült a Ligue 2-be. A nyáron nem adtak el a vezetők egyetlen játékost sem, de nem is igazoltak senkit. Ez elsősorban a védelem miatt lehet számukra aggasztó, hiszen a dobogós helyezés ellenére mindössze plusz ötös gólkülönbséggel (56-51) zárták a szezont. A gyenge védekezés már csak azért is okozhat hátrányt a Lens ellen, mert a hazaiak pont a támadószekciót erősítették meg a leginkább.

Ami a felkészülést illeti, a Lens négy találkozót játszott a nyáron, ezek közül egy döntetlent, egy győzelmet és két vereséget könyvelhetett el. A Bastia csupán két meccset szervezett le, az utolsó július 17-én került megrendezésre, akkor a városi nagy testvért sikerült 2-1-re legyőznie.

Mindent összevetve a két csapat közül egyértelműen a hazai oldalon találunk minőséget, a két keret piaci értéke között közel 15-szörös (!) a különbség, ezért a CA Bastia idénynyitányában valószínűleg nem lesz sok köszönet.   

[1468124] 2013-08-04 20:45:00 Lens - CA Bastiax;

 

 

 

megosztom