Átigazolás

Top öt bevásárlás, eddig a Monaco költötte a legtöbbet

Tavaly nyáron még elképzelhetetlen lett volna, hogy a AS Monaco bármilyen tekintetben élre álljon a nemzetközi futballban. Nos, a francia csapat egyelőre a legtöbbet költötte idén.

Falcaóra korán lecsapott a Monaco

A L'Equipe francia lap pillanatfelvételt készített az átigazolási piac legaktívabb vevőiről. A Monaco már júniusban élre állt, és egyelőre vezeti a "legbőkezűbb" klubok tabelláját. Claudio Ranieri együttese Radamel Falcaóért fizette a legtöbbet, ráadásul az egyesület új tulajdonosát, az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljevet Cristiano Ronaldóval és Gareth Bale-lel is szóba hozták. Alighanem könnyedén kifizetné őket.

Monaco, 146 millió eurót költött
Érkezett
Radamel Falcao (60 millió), James Rodriguez (45 millió), Joao Moutinho (25 millió), Toulalan (7 millió), Martial (5 millió), Isimat-Mirin (4 millió).

A Monaco mögött a Manchester City áll a második helyen, a klub tulajdonosa, Manszúr sejk ezúttal sem sajnálja a pénzt erősítésre. Eddig Fernandinhóért fizette a legtöbbet, de talán ennél is nagyobb dobás volt az edzőváltás, hiszen a következő szezonban Roberto Mancini helyén már Manuel Pellegrinit láthatjuk.

Manchester City, 111 millió eurót költött
Érkezett
Fernandino (40 millió), Jovetics (26 millió), Negredo (25 millió), Jesus Navas (20 millió)

Nasser Al-Khelaifinek köszönhetően a Paris Saint-Germainnek sincsenek anyagai gondjai, a francia csapat egyelőre a harmadik helyen áll a listán. A katari góré ráadásul a Barcelonára is ráijesztett, amikor azt mondta, ha a katalánok nem szállnak le Thiago Silváról, akkor kifizeti Lionel Messi kivásárlási árát. Hatásos szöveg... Eddig Edinson Cavani a csúcsvétel, de a PSG-t is hírbe hozták Cristiano Ronaldón keresztül Wayne Rooney-ig valamennyi komoly névvel.

PSG, 108,5 millió eurót költött
Érkezett
Cavani (64 millió), Marquinhos (31,5 millió), Digne (13 millió)

Váratlanul egy dél-olasz csapat, a Napoli tűnt fel a negyedik helyen, amely abszurd összegért értékesítette Edinson Cavanit, de ezen felül bőven költött is. Rafa Benítez a Real Madridból három játékost is megszerzett, és ha ezzel a csapattal nem végezne az első háromban, akkor a spanyolt jövő ilyenkor már egy másik csapat kispadján kell keresni.

Napoli, 80 millió eurót költött
Érkezett
Higuaín (37 millió), Raúl Albiol (12 millió), Mertens (10 millió), Callejón (9,5 millió), Rafael (5 millió), Armero (4 millió), Calaio (1,5 millió), Radosevic (1 millió)

A Real Madrid egyelőre az ötödik helyen áll, de ha tényleg megveszi Gareth Bale-t, akkor azonnal az élre ugorhat. A királyiak fiatal játékosokkal erősítettek, Carlo Ancelotti vezetőedző főképp tehetséges spanyolokkal töltötte fel a keretet. Illarramendi és Isco a kulcsigazolás, olyan nyár azonban még soha nem volt, hogy a Real ne igazoljon valami igazán nagy sztárt.

Real Madrid, 72,5 millió eurót költött
Érkezett
Isco (30 millió), Illarramendi (30 millió), Carvajal (6,5 millió), Casemiro (6 millió)