Tenisz

Rettenetesen mérges voltam, sajnálom a döntőt - Babos Tímea

Másfél órás esőszünettel megszakított drámai mérkőzésen Babos Tímea vereséget szenvedett az 1. helyen kiemelt Jelina Szvitolinától a 75 000 dolláros Viccourt Cup döntőjében. A mérkőzés 2 óra 6 percig tartott a donyecki ITF-versenyen. A magyar játékos a jövő héten a kínai Szucsouban lép pályára a 125 000 dolláros WTA-tornán.

Babos szoros meccsen elbukta a finálét

A találkozó előtt a világranglista 49. helyén álló, ráadásul hazai körülmények között szereplő Szvitolina számított némileg esélyesebbnek, de Babost végül csak egy hajszál választotta el az újabb tornagyőzelemtől. Pedig ezen a héten még a kemény erőnléti edzések voltak a fókuszban. A 40 perces első szettet a hazai játékos kezdte jobban, két nagyon szoros gémet nyert meg, brékelőnybe került. A negyedik játékban aztán már a magyar teniszező vette el ellenfele adogatását, majd a folytatásban is jobb volt. Szvitolina a nyolcadik gémben ismét elbukta adogatását, majd Babos simán, 0-ra szerválta ki a szettet!

A 32 perces második felvonásra alaposan feljavult szerválóként a hazai tinédzser, bréklabdához sem engedte ellenfelét. Ráadásul Szvitolina a szett elején és végén is 40-re brékelt, így jöhetett a döntő felvonás. A harmadik játszmában Babos 2:2-nél több bréklabdához jutott, de ekkor még nem sikerült a bravúr. 4:4 után viszont már igen, vagyis adogathatott a győzelemért! De az égiek közbeszóltak, 30-30-nál esőszünet következett. A másfél órás kényszerszünet után sajnos Szvitolina brékelt, de a magyar lány végül kiharcolta a rövidítést. A tie-break-ben az ukrán 5-3-ra is vezetett, majd 6-5-nél adogatott a győzelemért. Babos azonban egyenlített, majd még két meccslabdát hárított, közben egyszer ő is eljutott a végső siker kapujába. Sajnos végül a hazai játékos ünnepelhetett, 10-9 után már kihasználta a lehetőséget.

A meccs utáni pillanatokban rettenetesen mérges voltamAzóta már voltam szomorú, most kezdek elégedett lenni az eheti teljesítményemmel. Sajnálom a döntőt, mert kezemben volt a meccs, döntő szett 5:4, 30-30 volt, amikor esőszünet miatt le kellett jönni a pályáról. Természetesen ez nem kifogás, hiszen utána megnyerhettem volna a meccset. De miután 4:4-nél lebrékeltem, szerintem akkor voltam lélektani előnyben, hogy megverhessem. Mindent egybevéve örülök, mert az elmúlt napok-hetek sok-sok melója mellett volt még akaratom küzdeni és mégiscsak döntőztem, a világranglista 49. helyezettjétől kaptam ki döntő szett tie-break-ben. Alakulhatott volna fordítva is, de ilyen a tenisz. Majd a következő versenyen javítok. Köszi az eheti drukkolást mindenkinek! És még annyi a mai napra: Hajrá magyarok!!! Egy ilyen vizes donyecki nap után tutira jók leszünk a barcelonai vizes világbajnokságon!!!” – nyilatkozta Babos Tímea az ukrajnai döntő után.

Viccourt Kupa
női egyes, döntő
Jelina Szvitolina (ukrán, 1.)-Babos Tímea (3.) 3:6, 6:2, 7:6 (11-9)