Barcelona

Miért tapad Neymar Messire?

Egész világ kíváncsian várja, mire megy majd a Barcelona csapatában a brazilok ifjú titánja. Neymar nagy várakozásokkal tekint a spanyolországi életre, és a közvélemény is sokat vár a dél-amerikaitól, aki a jelek szerint nem akar Thierry Henry vagy Zlatan Ibrahimovic sorsára jutni.

Összeáll a Messi-Neymar álomduó - a négyszeres aranylabdás argentin szupersztár az "új generáció" legtehetségesebb játékosának tartott brazillal az oldalán kormányozná vissza a gránátvörös-kékeket a világ tetejére.

Nyílt titok, hogy Lionel Messi klubon belüli befolyása hatalmas, a klub vezetői, a szakmai stáb tagjai egyaránt meghallgatják az argentin véleményét a csapattal kapcsolatos kérdésekben. A pletykák szerint éppen ebbe tört bele a bicskája annak idején Zlatan Ibrahimovicnak és Thierry Henrynak is, a két világklasszis támadó ugyan szórta a gólokat, mégsem tudott kiteljesedni a katalánok kötelékében.

Az ok mondhatni prózai volt: állítólag egyikük sem ápolt felhőtlen viszonyt a Bolhával, vagy fogalmazzunk úgy, nem voltak szimpatikusak Messinek.

Fiatal kora ellenére úgy tűnik, Neymarnak nem kell a szomszédba mennie egy kis sütni valóért, a 21 éves támadó kínosan ügyel arra, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a Barca tízesével. Neymar már santosos korában is ódákat zengett Messiről - ami a brazil-argentin rivalizálást ismerve nem volt kis dolog -, ahogy pedig közeledett a Barcához, még inkább körbeudvarolta az apró termetű argentint.

A szimpátia ugyanakkor úgy tűnik, hogy kölcsönös, hiszen Lionel Messi több fórumon is pozitív hangvételben beszélt Neymarról, sőt, mikor kijelentette, hogy szívesen játszana együtt a brazillal, a Barcelona meglepően gyorsan pontot tett az évek óta húzódó átigazolási ügy végére, és megszerezte őt.

Mióta Neymar csatlakozott a katalánok keretéhez, feltűnően keresi a Messivel való "kontaktot", a csapatfotózásokon és az edzéseken mellé áll, és ha nyilatkozni kell, továbbra sem felejti megemlíteni Messi elképesztő kvalitásait.

Hogy vajon ez egy (gólokban) gyümölcsöző barátság kezdete, esetleg egy koordinált PR-stratégia része? Azt mindenki döntse el maga...