Vizes vb

Keszthelyi és Bujka a vb álomcsapatában

Két magyar játékos is bekerült a vizes világbajnokság végén megválasztott álomcsapatba a női vízilabdázóknál. Keszthelyi Rita és Bujka Barbara a góllövőlistán is előkelő helyen végzett.

A mosolygós magyar lányok a bronzéremmel - Fotó: MTI

A különdíjasok között ezúttal nem volt magyar, a spanyol Laura Ester lett a legjobb kapus, míg a holland Lieke Klaassen a legeredményesebb játékos – ugyanakkor a média szavazatai által összeállított barcelonai Dream Teambe két játékosunk is bekerült - olvasható a hazai szövetség honlapján.

Az álomcsapat így fest: Laura Ester (spanyol) - Lieke Klaassen (holland), Keszthelyi Rita, Jekatyerina Prokofjeva (orosz), Bujka Barbara, Jennifer Pareja (holland), Rowean Webster (ausztrál). A világbajnokság MVP-jének, vagyis legjobbjának Jennifer Pareját választották.

Keszthelyi és Bujka a góllövőlistán is igen előkelő helyen végzett: Rita 21 góllal a 2. lett a 25-tel első Klaassen mögött, míg Barbara 18 találattal lett a negyedik. Mint ismert, a Merész-lányok 10-8-ra legyőzték Oroszországot a pénteki bronzmeccsen.

Férfi pólósaink ma este 22:15-től az aranyéremért ugranak medencébe Montenegró ellen, a mérkőzést élőben közvetítjük a hatharom.com-on! A legfontosabb tudnivalókat is összegyűjtöttük a döntő előtt, és az esélyeket is számba vettük.