Vizes vb

Cseh László vérbeli sprinterként ezüstérmes 100 pillangón

Cseh László szenzációs hajrával ezüstérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban a barcelonai vizes világbajnokságon.

Bravúrérem Barcelonában - Fotó: AFP

A nyolcas döntő magyar résztvevője az ötödik legjobb idővel, 51.61 másodperces országos csúccsal lépett tovább a péntek esti elődöntőből. 50 méternél a hatodik helyen haladt, aztán az utolsó húsz méteren robbantott, parádés benyúlással a második helyen csapott célba 51.45-tel, vagyis saját országos csúcsán 16 századot javított. A dél-afrikai Chad le Clos duplázott, a 200 után a rövidebbik távon is győzött, a harmadik a lengyel Konrad Czerniak lett. Az amerikaiak sztárja, Ryan Lochte csak a hatodik lett.

Cseh ismét megvillantotta klasszisát - Fotó: MTI"Ez egy nagyon értékes, nagyon jó eredmény, és igazán szerencsésnek vallhatom magam - mondta Cseh László a döntőt követően az MTI-nek. - Mégpedig azért, mert ilyen rövid távon, ennyire sűrű mezőnyben bárki nyerhet, de lehet utolsó is, éppen emiatt én magamat előtte az 1-8. hely bármelyikére vártam, bármi belefért. Hogy végül összejött ez az ezüstérem, ráadásul országos csúccsal, annak tudom be, hogy a munka bennem van, csak olykor versenyzési problémáim vannak, amint azt a 200 vegyes is mutatta. Most azért valami visszajött, annak pedig különösen örülök, hogy egy olyan számban sikerült másodiknak lennem, amelyben alig versenyzek, ennél fogva nem is féltem tőle..."

A 27 éves úszó 2003 óta minden olimpiáról, világ- és Európa-bajnokságról hozott haza érmet, remek sorozata a katalán fővárosban sem szakadt meg. Cseh Laci ezzel elcsendesítette azokat a kritikus hangokat, amelyek a 200 vegyesen elért ötödik helye után hangzottak fel. A szurkolók egy része ugyanis azzal támadta a 27 éves úszót, hogy már kiöregedett, így nincs helye az úszóelitben. Cseh csattanós választ adott a kétkedőknek megerősítve a hatharom.com szerzőjének véleményét. Szombati ezüstjével pályafutása 30. érmét szerezte meg felnőtt világversenyeken 50 méteres medencében.

Férfi 100 m pillangó:
1. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 51.06 mp
2. CSEH LÁSZLÓ 51.45
3. Konrad Czerniak (Lengyelország) 51.46